Leteckí záchranári zasahovali v Lietavskej Svinnej, 24-ročná žena si pri páde poranila chrbticu


Foto: Leteckí záchranári zasahovali v Lietavskej Svinnej, 24-ročná žena si pri páde poranila chrbticu Foto: ilustračné / Facebook: Peter Rajcan‎

Záchranársky vrtuľník zo Žiliny vzlietol dnes 31. júla popoludní zo svojej základne v areáli žilinskej nemocnice a smeroval na vrch Skalky pri obci Lietavská Svinná. V ťažko dostupnom teréne sa nachádzala 24-ročná žena s úrazom chrbtice po páde z výšky asi dvoch metrov.

Lekár leteckých záchranárov bol k zranenej žene vysadený z paluby pomocou lanovej techniky. Žena sa sťažovala na výraznú bolesť chrbtice. Lekár jej na mieste poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, následne bola z miesta evakuovaná,“ informujú leteckí záchranári vo svojej správe.

Vrtuľník musel následne absolvovať medzipristátie na obecnom futbalovom ihrisku, kde mladú ženu posádka preložila na palubu vrtuľníka. 24-ročná žena bola v stabilizovanom stave s podozrením na poranenie chrbtice transportovaná leteckými záchranármi na úrazový príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.

Podľa informácií zverejnených na stránke obce na sociálnej sieti mala mladá žena spadnúť z hojdačky. „Dievča sa kolísalo a nevedelo zostúpiť. Tak zoskočila a narazila si kostrč,“ opisuje v diskusií Anna.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe