Onkológia v Žiline obnovila svoj vozový park, vďaka Dňu narcisov pribudlo 5 vozíkov


Foto: Onkológia v Žiline obnovila svoj vozový park, vďaka Dňu narcisov pribudlo 5 vozíkov Foto: FNsP Žilina

Pacienti klinickej a radiačnej onkológie v žilinskej nemocnici môžu využiť nové invalidné vozíky. Vďaka 22. ročníku finančnej zbierky Ligy proti rakovine získalo oddelenie grant v rámci Dňa narcisov vo výške 1.000 eur a mohlo zakúpiť päť moderných štvorkolesových pomocníkov.

„Vozíky sú nesmierne dôležité najmä pre našich imobilných pacientov, preto sme veľmi vďační, že sa nám podarilo obnoviť náš takzvaný „vozový park“ a doplniť ho o nové kusy. Aktuálne máme k dispozícii už 11 invalidných vozíkov,“ uviedla primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Dagmar Sudeková.

Časť finančného výťažku z Dňa narcisov získala žilinská nemocnica aj minulý rok. Oddelenie vtedy nakúpilo päť nových prenosných infúznych púmp za 1.980 eur, vďaka ktorým sa môžu pacienti počas chemoterapie voľne pohybovať.„Deň narcisov by nebol možný bez našich dobrovoľníkov a ľudí, ktorí sa už roky zapájajú do zbierky, za čo im patrí obrovská vďaka,“ doplnila vedúca sestra oddelenia Jana Ďurajková.


Žilinská onkológia momentálne prechádza aj rekonštrukciou hlavného vstupu do ambulantnej časti. Opravu strechy a omietok realizuje na vlastné náklady firma Doprastav. Sponzorsky pomôže aj firma Siemens, vďaka grantu nadácie Centra pre filantropiu pribudnú nové televízne obrazovky v čakárňach i v ambulantnej časti podávania chemoterapie.

Rekonštrukčné práce prebiehajú aj pri hlavnom vstupe do ambulantnej časti. Zdroj: FNsP Žilina

Rozvody a prípravné práce zase zabezpečila spoločnosť Tesa. Pacientom i návštevníkom sa ospravedlňujeme za prípadné obmedzenia počas stavebných prác.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina