Extraligový výber do 20 rokov v Žiline? Podľa špekulácií by sa mohol zlúčiť s MsHK Žilina


Foto: Extraligový výber do 20 rokov v Žiline? Podľa špekulácií by sa mohol zlúčiť s MsHK Žilina Foto: ilustračné - zilina-gallery.net

Športový portál sport.sk informoval o tom, že extraligový výber do 20 rokov, ktorý je pravidelným účastníkom najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku už od roku 2007, by sa mohol presťahovať do Žilina. Naposledy pôsobila “dvadsiatka” v Piešťanoch, ktoré boli jej domovom od roku 2016.

Údajne by malo dôjsť aj k zlúčeniu klubu so žilinským, ktorý na poslednú chvíľu stihol vyriešiť problémy s financovaním a zapojí sa aj do nadchádzajúceho ročníka. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zatiaľ informáciu nekomentoval, na našu žiadosť o informáciu nezareagoval ani klub.

Presvedčenie o sťahovaní dvadsiatky do Žiliny vychádza z toho, že SZĽH mal oznámiť tento krok Jaroslavovi Lušňákovi, konateľovi piešťanského klubu. „O tomto kroku sme sa dozvedeli na poslednú chvíľu, je to niekoľko dní stará informácia. Ak by sa potvrdila, narobila by nám obrovské problémy pri vykrývaní rozpočtu na správu zimného štadióna. Boli sme pripravení, že dvadsiatka bude u nás, a tak ako každý rok jej vytvoríme v Piešťanoch domovské podmienky,“ dodal pre šport.sk Lušňák.

Ak by došlo k potvrdeniu špekulácií a spojenie MsHK Žilina a výber U20 by napokon nastalo, spoločnými trénermi by mohli byť Pavol Paukovček a Ernest Bokroš. Vlci začínajú prípravné zápasy už tento štvrtok, na domácom ľade sa predstavia proti poľskému Jastrzebiu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu