Stavba obchodného domu KIKA dostala stavebné povolenie pre komunikácie a spevnené plochy


Foto: Stavba obchodného domu KIKA dostala stavebné povolenie pre komunikácie a spevnené plochy

Mesto Žilina informovalo v stredu 25. júla 2018 prostredníctvom úradnej tabule o vydaní stavebného povolenia pre stavbu s názvom „Obchodný dom KIKA, Ul. Vysokoškolákov, Žilina“ SO 03 Komunikácie a spevnené plochy, SO 07-1 Dažďová kanalizácia z komunikácií a parkovísk.

V zmysle zverejneného rozhodnutia sa stavba podľa stavebného zákona povoľuje a špeciálny stavebný úrad súhlasí so základnými technicko-ekonomickými ukazovateľmi tak, ako sú uvedené v projektovej dokumentácii.Projekt stavby rieši dopravné napojenie, návrh statickej dopravy, zabezpečenie prístupu pre peších a zásobovanie obchodného domu v Žiline. Dopravne je územie napojené na miestnu komunikáciu Ul. Vysokoškolákov a Ul. Obchodná,“ uvádza sa v povolení.

Dopravný inšpektorát v tejto veci žiadal realizovať prestavbu okružnej križovatky ulíc Vysokoškolákov a Obchodná na tzv. turbo-okružnú križovatku, a to ešte pred kolaudáciou obchodného domu. 


Stavba rieši dopravnú obsluhu a návrh statickej dopravy obchodného centra. Vjazd návštevníkov do predajne je navrhovaný smerom od ulice Vysokoškolákov a od ulice Obchodná, kde bude zároveň možný aj výjazd. Z Obchodnej bude rovnako realizované aj zásobovanie, kde bude z obslužnej komunikácie obchodného domu vybudované prepojenie s areálom firmy Žilinské komunikácie a.s., ktoré majú v súčasnosti vjazd pri predajni LIDL. 

Hlavné pešie napojenie obchodného domu je vedené paralelne z ulice Vysokoškolákov a nadväzuje na priechod pre chodcov smerom na Obchodnú ulicu. Šírka chodníkov sa pohybuje v úrovni od 0,5 do 3,0 metra s povrchovou úpravou z betónovej zámkovej dlažby. Statická doprava má byť zabezpečená parkoviskom s celkovou kapacitou 150 parkovacích miest, s rovnakou povrchovou úpravou.

Zhotoviteľa čaká pri realizácií stavby množstvo povinností, či už pri nakladaní s odpadmi, zamedzení prašnosti a znečisteniu komunikácií aj opatreniach na ochranu inžinierskych sietí a podzemných vedení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu