Mesto začalo územné konanie pre plánovanú stavbu chodníkov v Trnovom


Foto: Mesto začalo územné konanie pre plánovanú stavbu chodníkov v Trnovom

Mesto Žilina informovalo dňa 20.7.2018 prostredníctvom úradnej tabule, že začalo územné konanie, po ktorom by malo nasledovať vydanie územného rozhodnutia pre pripravovanú stavbu chodníkov v mestskej časti Trnové. Ide o líniovú stavbu v katastrálnom území mesta, ktorej dĺžka bude približne 2600 metrov. 

Chodník by mal začínať na ulici Bagarova, kde bude nadväzovať na už jestvujúcu časť pešej komunikácie, a vedený bude popri ceste III. triedy ulicami Dolná Trnovská a Horná Trnovská. Šírka chodníka je premenlivá, pričom v najužšom mieste bude mať len 1,0 metra a v najširšom 2,25 metra. 

V niektorých miestach, kde to priestorové možnosti dovolia, bude vedený po oboch stranách cesty. Ide najmä o časť pri základnej škole s materskou školou. Povrchová úprava komunikácie bude zhotovená z betónovej zámkovej dlažby. 


Účastníci územného konania majú možnosť nahliadnuť do podkladov a tiež podávať prípadné námietky. Stavebný úrad v tomto prípade upustil od ústneho pojednávania a miestneho zisťovania v predmetnej veci. 

V prípade vydania územného rozhodnutia bude nasledovať proces získania stavebného povolenia a neskôr súťaž o zhotoviteľa prác. Termín realizácie je preto zatiaľ neznámy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu