Na Kysuciach došlo včera večer k zrážke vlaku s traktorom, pri nehode zomrela spolujazdkyňa


Foto: Na Kysuciach došlo včera večer k zrážke vlaku s traktorom, pri nehode zomrela spolujazdkyňa
Galéria: 3 fotky
Foto: Polícia

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline informovalo včera 20. júla, že na Kysuciach došlo k zrážke traktora s vlakom. Nehoda sa stala krátko po 21:00 hod. na železničnom priecestí SP0028 v katastri obce Svrčinovec. Traktor sa zrazil s osobným vlakom Os 2912.

Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky a vlaková doprava medzi Slovenskou a Českou republikou bola v tomto úseku úplne prerušená. Viaceré vlaky mali obrovské meškania, dopravu obnovili v čase okolo 23:15 hod.

52-ročný vodič utrpel predbežne ľahké zranenia, no jeho 74-ročná spolujazdkyňa zraneniam podľahla. Vo vlaku sa v čase zrážky viezli traja cestujúci, z ktorých sa nikto nezranil. Železničná doprava bola zastavená na približne 2 hodiny.


Aktualizácia 13:30 hod.

Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 52-ročný vodič z okresu Čadca viedol po lesnej ceste v katastri obce Svrčinovec traktor s vlečkou. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel z poľnej cesty na chránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom.

„Pri tejto udalosti utrpela 74-ročná spolujazdkyňa z traktora (z okresu Čadca) zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Vodič traktora sa po skutku podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,17 mg/l (2,44 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. U rušňovodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s touto tragickou udalosťou začala vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. V súčasnej dobe prebiehajú všetky potrebné procesné úkony za účelom objasnenia skutku.

„Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ dodal na záver Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia