Pro-hokej odobril udelenie licencie pre MsHK Žilina, definitívne sa rozhodne v polovici augusta


Foto: Pro-hokej odobril udelenie licencie pre MsHK Žilina, definitívne sa rozhodne v polovici augusta Foto: ilustračné

O extraligovom osude MsHK Žilina, ktorý bol v posledných týždňoch opakovane na hrane, je zdá sa rozhodnuté. Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja (SIHPA) informovala vedenie organizácie Pro-hokej o dosiahnutí zhody medzi hráčmi, agentúrou, ďalšou agentúrou IHA Group a hokejovým klubom MsHK Žilina. Vyrovnané záväzky by tak mali znamenať, že Žiline bude udelená extraligová licencia.

Hokejisti súhlasili s vyplatením dlžnej sumy, poníženej o niekoľko percent, výmenou za čestné vyhlásenia o vyrovnaní dlhov. „Ide o veľké gesto zo strany hráčov, ktoré je potrebné oceniť! Napriek veľkému omeškaniu klubu, hráči súhlasili so znížením celkovej sumy, ktorá im mala byť zaplatená. Na toto riešenie hráči pristúpili aj z dôvodu, aby Pro-Hokej mohol schváliť odporučenie udelenia licencie pre klub MsHK Žilina na nasledujúcu sezónu,“ spresnil prezident SIHPA Oliver Pravda.

Dlh uhradil hokejový klub z dotácie mestského rozpočtu, ktorej výšku 210-tisíc eur schválili poslanci na mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline. Na odporúčanie asociácie hráči podpísali čestné vyhlásenia až po pripísaní dlžných financií, ponížených o niekoľko percent, na účty.

„V nedeľu večer všetci hráči tieto vyhlásenia podpísali a poslali klubu. Na základe týchto vyhlásení klub uhradil hráčom zvyšnú dlžnú sumu, o čom nás hráči informovali. SIHPA následne za všetkých hráčov informovala Pro-Hokej, že Žilina si splnila svoje záväzky voči hráčom a hráči v zmysle dohody neevidujú voči klubu žiadne ďalšie pohľadávky,“ dodal Pravda.


Pro-hokej odobril licenciu pre všetky kluby v lige

Pro-hokej na včerajšom zasadnutí potvrdil, že odporúčanie na udelenie licencie dostane aj MsHK Žilina. „Včera zasadlo predstavenstvo Pro-hokeja. Chýbajúce podklady boli doplnené, a preto môžeme skonštatovať, že na základe všetkých dokumentov, ktoré sú dostupné, sme jednoznačne rozhodli, že všetky kluby dostávajú odporúčanie na licenciu,“ uviedol Richard Lintner pre sport.sk.

Definitívu v podobe formálneho udelenia licencie tak dá zasadnutie SZĽH, respektívne jeho výkonného výboru, v polovici nadchádzajúceho mesiaca. „O udelení licencií klubov na štart v extralige bude rozhodovať Výkonný výbor SZĽH na svojom zasadnutí v polovici augusta,“ potvrdil Peter Jánošík, hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu