Pri odbočovaní z Tajovského ulice na Bôrickú cestu riskuje denne množstvo vodičov pokutu


Foto: Pri odbočovaní z Tajovského ulice na Bôrickú cestu riskuje denne množstvo vodičov pokutu

Čitateľ Marek, ktorý často prechádza okolo Parku Ľudovíta Štúra v mestskej časti Bôrik, nás upozornil na zvýšený počet hliadok mestských policajtov. Tí sa najčastejšie zdržiavajú pod mostom štvorprúdovky na ulici Nemocničná. Policajti v tejto lokalite hliadkujú preto, že veľké množstvo vodičov denne porušuje zákaz odbočenia. 

Pre autá jazdiace po Tajovského ulici smerom do centra mesta platí zákaz odbočenia vpravo na ulicu Bôrická cesta. Zvislá značka je umiestnená tesne pred križovatkou a len nedávno bola vymenená, nakoľko tá pôvodná nebola dobre viditeľná. Niektorí šoféri ju však neregistrujú a neúmyselne vchádzajú tam, kde to nie je dovolené. O pár metrov ďalej už na nich čaká hliadka s blokovou pokutou.

Fotografia z Google Maps zachytáva starú značku, ktorá už bola vymenená

Nájdu sa však aj takí, ktorí si chcú skrátiť cestu či vyhnúť sa kolónam na ulici Vysokoškolákov a tak úmyselne zákaz porušia. Skratka z Tajovského ulice vedúca poza plaváreň a obchodné centrum Dubeň ich ale môže vyjsť draho. Mestskí policajti sa zameriavajú na dodržiavanie zákazu námatkovo, no na ulici ich vidieť celkom často.

Ak ste o značke nevedeli a doteraz vás hliadka nezastavila, dajte si nabudúce pozor. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu