Žilina Warriors ani do tretice nepremenili účasť v SlovakBowle na majstrovský titul


Foto: Žilina Warriors ani do tretice nepremenili účasť v SlovakBowle na majstrovský titul Foto: facebook.com/zilinawarriors

Žilinskí bojovníci sa prebojovali po tretíkrát v rade do finále slovenskej ligy v americkom futbale. V SlovakBowle, ktorý je obdobou amerického SuperBowlu, ich čakal favorizovaný súper z Trnavy, napriek tomu vstupovali Žilinčania do zápasu zo sľubnej pozície. V uplynulej sezóne mali s Trnava Bulldogs vyrovnané skóre, každý tím dokázal obhájiť domáce prostredie.

To hralo v prospech trnavských amerických futbalistov aj túto nedeľu, keďže SlovakBowl vypukol o 14:00 hod. na štadióne AŠK Slávia Trnava. Napriek tomu prišli žilinských Warriors podporiť desiatky fanúšikov, nakoniec im ale ani táto mohutná podpora z tribún nepomohla. Vo finále totiž podľahli favoritovi 12:24.

 


Ešte v polovici tretej štvrtiny pritom bolo skóre po Valkovom trojbodovom kope z hry vyrovnané 12:12, približne 40 sekúnd pred koncom štvrtiny sa podarilo Buldogom skórovať touchdownom a zvýšiť náskok na 18:12. V poslednej štvrtine skóre už len skorigovali na finálnych 24:12.

Highlighty zo SuperBowl 2018 si môžete pozrieť nižšie




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu