MsHK Žilina vyplatil všetky podlžnosti z minulej sezóny, vo štvrtok by mal dostať licenciu


Foto: MsHK Žilina vyplatil všetky podlžnosti z minulej sezóny, vo štvrtok by mal dostať licenciu Foto: ilustračné

Vo štvrtok 12. júla 2018 sme vás informovali o tom, že Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja (SIHPA) evidovala dlhy MsHK Žilina voči zastupovaným hráčom vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. Riadiaci orgán Pro-hokej, ktorý mal rozhodnúť o pridelení licencie žilinskému klubu v predĺženom termíne, nariadil doplatenie týchto záväzkov.

Včera v podvečerných hodinách informoval MsHK Žilina na svojej fanpage o vysporiadaní vzťahov so všetkými hráčmi, ich výsledkom sú prehlásenia veriteľov o tom, že voči klubu nemajú pohľadávky:

„Počas minulého týždňa prebiehali individuálne rozhovory medzi hráčmi a spoločnosťou MsHK, Žilina a.s. Výsledkom rokovaní bola vzájomná dohoda o výške dlhu a ostatných podmienkach vedúcich k prehláseniu hráča, že neeviduje voči spoločnosti MsHK žiadnu pohľadávku a naše vzájomné vzťahy sú vysporiadané.“


Vlkov by mal v nadchádzajúcej sezóne viesť Pavol Paukovček

Na základe tejto skutočnosti by už ani SIHPA nemala brániť tomu, aby klub získal licenciu pre extraligu v nadchádzajúcom ročníku. Vo štvrtok by tak MsHK Žilina mal mať oficiálne stanovisko riadiaceho orgánu. Novým trénerom by sa mal po získaní licencie stať Pavol Paukovček, v prípave je momentálne zapojených 23 hráčov.

„Do včera večera nám doručili čestné vyhlásenia o bezdĺžnosti všetci hráči, s ktorými spol. MsHK nemala vysporiadané vzájomné vzťahy ročník 2017/18. Dnešným dňom boli vyplatené všetky záväzky voči hráčom, v zmysle podpísaných dohôd. Pripísaním dlžnej sumy na účet hráča nadobúda vyhlásenie právoplatnosť o čom bude informovať Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja (SIHPA) PRO-HOKEJ resp. SZĽH. Momentálne už nič nebráni tomu, aby spoločnosti MsHK Žilina bola vo štvrtok udelená licencia,“ informuje fanpage MsHK Žilina

Otvorené sú zatiaľ manažérske posty, klub prezradil niektoré mená, ktoré nominuje predstavenstvo. Na pozícii generálneho manažéra by sa mal predstaviť Tibor Šenkár, do funkcie športového manažéra je nominovaný Milan Čanky, ktorý zatiaľ zvažuje medzi pôsobením v klube a v súkromnom sektore.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu