Pes vám môže spôsobiť aj trestné stíhanie: Bolo zaznamenané durenie a zabíjanie divej zveri


Foto: Pes vám môže spôsobiť aj trestné stíhanie: Bolo zaznamenané durenie a zabíjanie divej zveri Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina upozorňuje obyvateľov, že pes im môže spôsobiť aj trestné stíhanie, ak napríklad spôsobí škodu, ktorú špecifikuje zákon. Preto by každý mal vo vlastnom záujme dbať na to, aby pes nikoho neohrozoval alebo nespôsobil niekomu materiálnu škodu.

„Poľovné revíry v prímestských častiach mesta a taktiež Mestská polícia Žilina zaznamenali durenie zveri psami. Najmä v tomto období je to stresujúce a nebezpečné pre zver, keďže vyvádza svoje potomstvo. V mestskej časti Bánová bolo zistené strhnuté a zabité srnčie mláďa,“ informuje Pavol Čorba z Odboru tlačového a zahraničných vecí. 

Rovnako aj v Lesoparku Chrasť často dochádza k prenasledovaniu zveri. MP Žilina priamo za kaplnkou odchytávala psa, ktorý sa už kŕmil na srne. Tak isto dostala polícia oznam od občanov, že v Lesoparku venčí chovateľ psov, ktorí pravidelne naháňajú srnčiu zver.

„Príslušníci polície si uvedomujú, že psovi musí byť umožnený voľný pohyb. Preto by mal byť aj od majiteľov zodpovedný prístup k ovládaniu svojho psa. Nehrozí nebezpečenstvo len pre zver, ale aj pre vodičov motorových vozidiel pri prebiehaní zveri cez cestu a takáto zver už absolútne neregistruje vozidlo,“ dodáva Čorba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina