FOTO: Na Košickej niekto otočil semafory nabok, autá jazdia aj na červenú


FOTO: Na Košickej niekto otočil semafory nabok, autá jazdia aj na červenú
Galéria: 4 fotky

Čitatelia nás v sobotu 14. júla upozornili, že na frekventovanej svetelnej križovatke na ulici Košická boli otočené semafory. Svetelná signalizácia nachádzajúca sa v strede nad cestou, v smere od Ľavobrežnej na Martin, je veľmi zle viditeľná. Dôvodom je jej odvrátenie do strany. 

Zatiaľ nie je známe, kto a akým spôsobom semafory natočil, no vďaka tomu sa viacerým vodičom podarilo prejsť na červenú. Vodiči niektorých prichádzajúcich áut z diaľky dobre nevidia, aká farba a pre aký smer svieti. Často brzdia na poslednú chvíľu, prípadne prechádzajú aj na červenú. V podvečerných hodinách takmer došlo k niekoľkým kolíziám. 

„Nechápem, kto a prečo to urobil, ale musel to urobiť jedine zo strechy nákladného auta. Behom chvíľky sme videli dve nebezpečné situácie, kedy kamión a osobné auto prešli na červenú. Mali by to čím skôr opraviť,“ opisuje čitateľ.

Galéria: 4 fotky

Z určitých uhlov navyše nie je dobre vidieť na semafory po okrajoch cesty. Preto vodiči reagujú na poslednú chvíľu alebo jazdia na červenú. Podľa našich informácií už niektorí z prechádzajúcich hlásili problém priamo na políciu. Opravu sa však pravdepodobne podarí urobiť až v pondelok.


Dovtedy by si vodiči mali dávať pri prejazde križovatkou veľký pozor.

Aktualizácia 12:30 hod.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu