51-ročný Miroslav ukradol z kancelárie v Žiline peňaženku, péemječkári ho krátko na to zadržali


Foto: 51-ročný Miroslav ukradol z kancelárie v Žiline peňaženku, péemječkári ho krátko na to zadržali Foto: KR PZ Žilina

V utorok 10. júla 2018 pred 19:00 hod. došlo v jednej z kancelárií súkromnej spoločnosti v Žiline ku krádeži. Neznámy muž vošiel do priestorov kancelárie a zo stola odcudzil peňaženku, v ktorej boli osobné doklady a finančná hotovosť. Po skutku z miesta odišiel. Krádežou vznikla predbežná škoda vo výške viac ako 300 €.

Obvineniu z prečinu krádeže čelí 51-ročný Miroslav z Martina

„Po oznámení skutku bola ihneď na miesto vyslaná policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Policajti pátrali po podozrivej osobe, ktorú za krátky čas zadržali a predviedli na policajný útvar. Po zadržaní sa muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,38 mg/l (2,88 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Počas procesných úkonov zadržaný muž vydal peňaženku s dokladmi a finančnou hotovosťou. Po vykonaní potrebných úkonov bola peňaženka aj s obsahom vrátená oprávnenej osobe.

“Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-východ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodal Moravčík.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina