Pri požiari na Suvorovovej ulici došlo k škode vo výške 3-tisíc eur, podpálený bol kontajner


Foto: Pri požiari na Suvorovovej ulici došlo k škode vo výške 3-tisíc eur, podpálený bol kontajner
Galéria: 6 fotiek

V sobotu 7. júla sme vás informovali o požiari smetného kontajneru na Hlinách, od ktorého sa chytilo susedné vozidlo značky Volkswagen typ Passat. Nádoba na odpad na ulici Suvorovova začala horieť z doposiaľ nezistených príčin. Polícia má však už jasno v tom, že prvý horel kontajner a od neho sa následne chytilo vozidlo.

„V noci z piatka 6. júla na sobotu 7. júla v Žiline na ulici Suvorovova došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru kontajnera komunálneho odpadu. Požiar poškodil aj vedľa zaparkované osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 3.000.-€ a bude upresnená v priebehu vyšetrovania. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku,“ spresnil policajný hovorca Radko Moravčík.

Polícia teda vyvrátila tvrdenie neznámeho autora, ktorý spravuje stránku Mestské zastupiteľstvo v Žiline. Tá totiž zverejnila informáciu o tom, že auto podpálili účastníci festivalu na Stanici Žilina-Záriečie a organizátor by mal škody uhradiť. Priamo pod tento príspevok zareagoval aj prevádzkový manažér kultúrneho centra Marek Adamov, ktorý potvrdil, že v tom čase na Stanici neprebiehal festival.

Príspevok tejto stránky sa nezakladá na pravde. Zdroj: Facebook Mestské zastupiteľstvo v Žiline

Návštevníkmi boli deti, ktoré sa na mieste učili základom keramiky. „Bol tam detský tábor pre ZŠ s témou keramiky. Nebola tam ani žiadna večerná akcia. Obviňovať ľudí, ktorí chodia na Stanicu z podpálenia kontajneru na Suvorovovej ulici je úplne neadekvátne, aj keby bol u nás akýkoľvek festival. Rovnako nepodporujeme žiadne drogy,“ uviedol Adamov pod status.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu