Na ZŠ Limbová na Solinkách zrekonštruovali plot okolo areálu, pripravuje sa aj obnova ihriska


Foto: Na ZŠ Limbová na Solinkách zrekonštruovali plot okolo areálu, pripravuje sa aj obnova ihriska
Galéria: 4 fotky

Plot okolo vonkajšieho areálu na Základnej škole Limbová na žilinskom sídlisku Solinky bol dlhé roky v nelichotivom stave, v niektorých miestach boli navyše nebezpečne odtrhnuté časti. Miestni obyvatelia požadovali jeho výmenu, tú sa podarilo počas tohto leta konečne docieliť. Investície do nového plota sa pritom odkladali niekoľko mesiacov, dôvody boli rôzne.

„Ku koncu roku 2017 sa mi podarilo dostať opravu plota do rozpočtu, ale niektorí kolegovia to odtiaľ na ďalšom mimoriadnom zastupiteľstve vyhodili a nakoniec sa to podarilo presadiť vo februári tohto roka, kedy už návrh prešiel a ostal aj definitívne v rozpočte,“ spresnil Peter Cibulka, poslanec za obvod Solinky. Na mieste tak už dnes stojí nový zelený plot, ktorý areál školy oživil.

Zároveň zostali zachované aj dva úseky, cez ktoré je možné vstúpiť do areálu. V dohľadnej dobe na nich pribudne bránka. V ňom sa nachádza multifunkčné ihrisko, ktoré ma najlepšie roky za sebou. Škola realizovala na výmenu oplotenia verejné obstarávanie, za sumu 30-tisíc eur sa podarilo opraviť približne tri štvrtiny.


Na dvoch miestach zostali zachované medzery, cez ktoré je možné vstúpiť do areálu.

Zvyšnú časť opraví škola vo vlastnej réžii, oprava čaká počas najbližších mesiacov aj samotné multifunkčné ihrisko. „S kolegom Martinom Kapitulíkom sme presadili aj zmenu rozpočtu na opravu multifunkčného ihriska, kde už prebieha obstarávanie. Verím, že sa to podarí urobiť čo najskôr, ideálne do konca leta,“ dodal poslanec za obvod Soliniek.

Demontáž starého trávnika, úpravu vrchnej vrstvy podložia a dodanie a montáž nového umelého trávnika zabezpečuje spoločnosť CENTAURY Plus, s.r.o. z Banskej Bystrice, ihrisko má rozmery 40 x 20 metrov. Celková suma predstavuje podľa kalkulácie z podpísanej zmluvy 17 088 eur vrátane DPH.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu