AKTUÁLNE: Hasiči v Liptovskom Mikuláši vyslobodzovali zamknuté 4-mesačné dieťa v aute


Foto: AKTUÁLNE: Hasiči v Liptovskom Mikuláši vyslobodzovali zamknuté 4-mesačné dieťa v aute Foto: ilustračné

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline informovalo dnes, 10. júla krátko po 10:30 hod., o výjazde hasičov v Liptovskom Mikuláši k dieťaťu nachádzajúcom sa v zamknutom aute. 

Posádka s tromi hasičmi dorazila na miesto do pár minút a dieťa vyslobodila. Hasiči mali pri záchrannej akcii rozbiť okno na aute. Auto parkovalo pred nákupným centrom a podľa informácií portálu Čas.sk má dieťa len 4 mesiace. 

Na mieste sa v tejto chvíli nachádzajú záchranári aj polícia.

Aktualizácia 14:45 hod.

Zásah hasičov prebiehal na parkovisku na Kuzmányho ulici v Liptovskom Mikuláši. Po príchode na miesto zistili, že v uzamknutom zaparkovanom vozidle sa nachádza plačúce malé dieťa. To sa našťastie počas udalosti nezranilo.

Na mieste bola aj hliadka polície a tiež matka dieťaťa, ktorá mala kľúče od auta zamknuté vo vnútri vozidla. Hasiči následne za pomoci náradia rozbili okno na vozidle, cez ktoré sa dostali dovnútra a malé dieťa z vozidla vyniesli.


Zdravotný stav matky a dieťaťa skontrolovali pracovníci Záchrannej zdravotnej služby. 

Vyjadrenie polície

V utorok 10. júla po 10.00 hodine sme na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijali na linke 158 oznámenie od občana, že vo vozidle na parkovisku v Liptovskom Mikuláši je dieťa v uzamknutom aute a jeho matka je v šoku a nevie sa do vozidla dostať.

Okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš aj s hasičmi. Hliadka po príchode na miesto zistila, že vo vozidle Volkswagen Golf sa na prednom sedadle spolujazdca nachádza v detskej sedačke štvormesačné dieťa, ktoré plače. 33 ročná matka bola pri vozidle a nevedela, kde dala kľúče.

Ďalším preverovaním bolo zistené, že žena vykladala z batožinového priestoru vozidla kočík a následne zavrela dvere na batožinovom priestore a vozidlo sa automaticky uzamklo. V tom si uvedomila, že má dieťa v aute. Auto sa snažila otvoriť, ale to sa jej nepodarilo ani za pomoci okoloidúcich občanov.

Z uvedeného dôvodu privolaní hasiči na vozidle rozbili sklenené výplne na dverách a dieťa bolo policajtmi a hasičmi z vozidla vytiahnuté. Na miesto boli privolaní aj zdravotníci, ktorí prezreli dieťa a nebola potrebná jeho hospitalizácia. Kľúče od vozidla boli následne nájdené v batožinovom priestore.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu