Žilinský hokejový klub požiadal o licenciu v stanovenom termíne, žiadosť posudzuje Pro-hokej


Foto: Žilinský hokejový klub požiadal o licenciu v stanovenom termíne, žiadosť posudzuje Pro-hokej Foto: ilustračné

Pred viac ako týždňom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline o schválení dotácie v celkovej výške 210-tisíc eur, ktorú potrebuje hokejový klub MsHK Žilina na začatie extraligovej sezóny. Mesto Žilina je stopercentným vlastníkom klubu, aj preto závisí účasť MsHK Žilina v extralige od dotácie na prevádzku.

Z vyčlenenej sumy bolo 50-tisíc eur predbežne určených na vyrovnanie záväzkov voči hráčom, ktoré zostali po predošlých sezónach. Viacerí hráči pred niekoľkými dňami potvrdili pre portál cas.sk fakt, že dlhy vysporiadané nemali. Slovenská asociácia hráčov ľadového hokeja vyčíslila súpis dlhov MsHK Žilina voči zastupovaným hokejistom na 60-tisíc eur.

Bývalé vedenie tvrdí, že klub odovzdalo na nule

Práve vyplatenie dlhov, prípadne nastavenie splátkového kalendára, je jednou z podmienok pri žiadaní o licenciu. V aktuálnom čísle Radničných novín, ktoré vydáva a bezplatne distribuuje mesto Žilina, tvrdí bývalý predseda predstavenstva Marián Tittl, že klub odovzdal na nule a všetky dlhy klubu boli splatené.

„Za štyri roky sú všetky dlhy do centa splatené. Zdôrazňujem, že členovia nášho bývalého predstavenstva nepoberali žiadny plat. Tento klub som odovzdal na nule a môže sa odpichnúť do novej etapy,“ tvrdí v rozhovore Tittl.

Uznesením zastupiteľstva sa zmenilo aj personálne obsadenie predstavenstva MsHK Žilina, jeho novým predsedom sa stal primátor Igor Choma, podpredsedom poslanec Jozef Juriš a tretím členom právnik Pavol Kuric. V dozornej rade MsHK Žilina nastali taktiež zmeny, predsedom je poslanec Branislav Delinčák, dopĺňajú ho Radoslav Jakubov a viceprimátor Anton Trnovec.


Klub stihol požiadať o licenciu v predĺženom termíne

Nový predseda predstavenstva deklaroval, že Richard Lintner vyhovel žiadosti a posunul termín požiadania o licenciu pre MsHK Žilina o jeden týždeň na 7. júla. Podľa našich informácií klub stihol podať žiadosť, osud extraligového hokeja teraz závisí od rozhodnutia riadiaceho orgánu. O výsledku posudzovania licencie pre extraligu v Žiline by sme sa mali dozvedieť v najbližších dňoch.

„Klub MsHK Žilina do stanoveného termínu podal žiadosť o udelenie licencie a zaslal všetky náležitosti spojené s týmto krokom. Spoločnosť Pro-hokej ako riadiaci orgán najvyššej súťaže Tipsport ligy teraz vyhodnocuje a posudzuje všetky zaslané dokumenty. O ďalších krokoch bude informovať v najbližších dňoch,“ potvrdil Peter Jánošík, hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Bližšie informácie o zložení kádra alebo realizačného tímu zatiaľ nie sú známe, takisto sme sa neúspešne pokúšali zistiť, či klub vyrovnal záväzky voči hráčom, ktorými bolo podmienené udelenie licencie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu