Do Žiliny bude lietať štyri dni lietadlo Jumbolino, nadšenci si ho môžu prísť pozrieť aj odfotiť


Foto: Do Žiliny bude lietať štyri dni lietadlo Jumbolino, nadšenci si ho môžu prísť pozrieť aj odfotiť Foto: Letisková spoločnosť Žilina a.s.

Žilinské letisko (ILZ) už čoskoro privíta na svojej dráhe zaujímavého návštevníka. Pôjde o lietadlo Jumbolino typu BAe 146-200, ktoré v Dolnom Hričove pristane prvýkrát, z celkom štyroch naplánovaných príletov, už v pondelok 23. júla 2018 o 12:30 hod. Čas príletu bude počas nasledujúcich troch dní nemenný, rovnako aj odlet lietadla, ktorý je naplánovaný vždy o 14:00 hod.

„Vzhľadom na to, že toto lietadlo sa v Žiline veľmi často neobjavuje, bude možné prísť sa osobne naň pozrieť a tiež si urobiť aj niekoľko fotografií,“ hovorí Ronald Wilczek, výkonný riaditeľ Letisková spoločnosť Žilina, a.s.

Lietadlo Jumbolino pristálo v Žiline naposledy v roku 2010, kedy dopravilo futbalistov FC Chelsea a následne v roku 2013 so švédskou futbalovou reprezentáciou. Aj napriek krátkej vzletovo-pristávacej dráhe (1150 m), ktorú má žilinské letisko v Dolnom Hričove, je lietadlo s určitými prevádzkovými obmedzeniami schopné využívať jeho služby. 

„Lietadlo bude lietať na trase Londýn - Žilina a jeho pasažiermi budú novinári a žurnalisti. Lety si objednala automobilka KIA a celá udalosť sa koná pri príležitosti spustenia výroby nového modelového radu áut,“ spresnil Wilczek.

Ak patríte medzi nadšencov, ktorých zaujíma letecká doprava a máte záujem si pozrieť Jumbolino osobne, neváhajte využiť skvelú príležitosť počas štyroch dní, kedy bude lietadlo prístupné na žilinskom letisku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Letisková spoločnosť Žilina a.s.