V závode Kia Motors Slovakia pri Žiline niekto v noci nahlásil bombu, zamestnancov evakuovali


Foto: V závode Kia Motors Slovakia pri Žiline niekto v noci nahlásil bombu, zamestnancov evakuovali Foto: ilustračné

Dnes krátko pred 02:00 informovala polícia zodpovedné osoby v závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom o nahlásení bomby. V dôsledku oznámenia musela byť prerušená výroba a približne tisíc zamestnancov, ktorí pracovali na nočnej zmene, bolo evakuovaných. Následne v závode prebehla prehliadka policajných expertov, tí však nič nenašli.

„V areáli nebola nájdená žiadna trhavina. Výroba počas nočnej zmeny bola postupne obnovovaná po tom, ako policajní experti uzavreli vyšetrovanie v jednotlivých výrobných halách,“ potvrdil vedúci oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy, v súlade s trestným zákonom hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

V praxi sa, žiaľ, nie vždy podarí chytiť nahlasovateľa. Začiatkom júna sa podarilo príslušníkom kriminálnej polície OR PZ v Žiline zadržať 32-ročného Tomáša z Rajca (okres Žilina), ktorý mal v stredu 30. mája v ranných hodinách zavolať na linku 158 a oznámiť, že na Okresnom súde v Žiline sú dve bomby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu