Obyvatelia Hájika a Soliniek by mali zbystriť pozornosť, falošní vodári si obzerajú priestory pivníc


Foto: Obyvatelia Hájika a Soliniek by mali zbystriť pozornosť, falošní vodári si obzerajú priestory pivníc Foto: ilustračné / Facebook

Obyvatelia sídliska Hájik nás dnes 1. júla upozornili na podozrivých mužov, ktorí sa mali vydávať za vodárov a obzerali si priestory pivníc. 

 „Chcem upozorniť na dvoch mužov, ktorí sa pohybovali dnes podvečer po sídlisku Hájik a vydávali sa za vodárov. Pýtali si kľúče od pivníc a tiež chceli vidieť priestory pivníc. Celý čas sa tvárili, že idú niečo opravovať,“ opisuje čitateľka, ktorá sa s mužmi stretla. 

Ako sa nám podarilo ďalej zistiť, niektorí obyvatelia nevedeli o čo ide a mužom sprístupnili pivnice. Prvý z dvojice mužov bol starší a druhý zasa výrazne mladší. Podľa našich informácií z prostredia polície môže ísť o páchateľov, ktorí vykrádajú pivnice - najčastejšie si odnášajú bicykle.

Údajne sa mali objaviť aj na sídlisku Solinky, preto by mali všetci obyvatelia oboch spomenutých sídlisk zbystriť pozornosť. Neodporúča sa sprístupňovať pivničné priestory cudzím osobám. Ak vám počas víkendu na dvere zaklopú neznáme osoby vydávajúce sa za opravárov, preventívne môžete kontaktovať políciu.


Po Žiline sa len nedávno pohybovali falošní predajcovia spoločností Orange a Telekom, ktorí sa snažili rôznymi výhovorkami dostať do bytov. Objavili sa taktiež počas víkendu a vo večerných hodinách medzi 20:00 až 23:00 hod.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu