V rámci ďalšieho SpotFixu vyčistili športový areál na Martinskej, pomohli im aj študenti školy


Foto: V rámci ďalšieho SpotFixu vyčistili športový areál na Martinskej, pomohli im aj študenti školy
Galéria: 12 fotiek
Foto: Za naše mesto

V Žiline sa postupne začína nová tradícia jednoduchej aktivity, počas ktorej v priebehu niekoľkých hodín dobrovoľníci zlepšia stav verejného priestoru. Po tom, ako sa v dvoch etapách dočkal zlepšenia podchod pri železničnej stanici v Žiline, zamierili aktivisti dnes ráno na Základnú školu Martinská v Žiline.

Areál školy na Vlčincoch spolu čistili aj s pätnástimi žiakmi deviatej triedy. Zlý stav športoviska vnímajú aj samotní študenti, v rámci prác bol vyčistený atletický ovál od trávy a hrdzavé stĺpy na multifunkčnom ihrisku sa podarilo natrieť.

„Takto nevyzerá športovisko 21. storočia, atletický ovál je zarastený trávou a nachádzajú sa tam kamene, rozbité sklo, na futbalovom ihrisku je namiesto trávnatej plochy škvara, celý areál školy nie je oplotený a navštevujú ho pochybné skupinky, ktoré ničia majetok školy. Takto si nepredstavujeme moderné športoviská pre mládež v Žiline,“ zhrnul iniciátor akcie Karol Haas.

SpotFixy sú aktivitou ľudí združených pod názvom Za naše mesto, ich aktivity môžete sledovať na https://www.facebook.com/zanasemesto/




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu