Peniaze na dotáciu hokeja v Žiline nenašli, predstavenstvo MsHK Žilina rezignovalo


Foto: Peniaze na dotáciu hokeja v Žiline nenašli, predstavenstvo MsHK Žilina rezignovalo

Napriek včerajšiemu schváleniu uznesenia, podľa ktorého zastupiteľstvo vzalo na vedomie potrebu dotácie pre začatie sezóny hokejového klubu MsHK Žilina, sa dnes doobeda na pracovnom stretnutí nepodarilo nájsť zdroje krytia v mestskom rozpočte. Sumu 540-tisíc eur z rozpočtu mesto nevyčlení.

V preklade to znamená, že v najbližšej sezóne v Žiline extraligový hokej neuvidíme. Pre získanie licencie by totiž musel klub do 29. júna predložiť dohody o splátkovom kalendári s veriteľmi, ktorí čakali na včerajšie rozhodnutie o finančnej injekcii na vykrytie dlhov zo strany jediného akcionára - mesta Žilina.

Snahu zachrániť zadĺžený klub na seba prevzal začiatkom júna poslanec Peter Durmis, kedy sa stal novým predsedom predstavenstva. Ani nie po mesiaci, v súlade s tým, čo avizoval na včerajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, končí. Mesto totiž s financiami na hokej nepočíta.


„Napriek tomu, že hokejový tím je 100% mestskou organizáciou, nenašlo vedenie pre nás ani euro. Za tie tri týždne sme dokázali urobiť akurát tak audit. Výška pohľadávok, ktoré som prezentoval na včerajšom MZ, sa dnes potvrdila. Klub je v zlej kondícií a osobne nevidím riešenie. Necítime dôveru, neexistuje dialóg, preto sme končíme,“ uviedol Peter Durmis na stránke MsHK Žilina na Facebooku.

Ani týmto rozhodnutím však klubu nekončia záväzky, ktoré má voči bývalým hráčom a funkcionárom. Ich výška sa pohybuje približne okolo sumy 100-tisíc eur. Žilinský hokej v prípade ozdravenia čaká pravdepodobne nižšia liga, podobný prípad zažívajú športoví fanúšikovia v susednom Martine.

Po tom, ako dlhoročný účastník najvyššej mužskej hokejovej súťaže MHC Martin vinou krachu zanikol po skončení sezóny 2016/2017, začal fungovať mužský hokej pod hlavičkou žien MHK Martin. Dnes hrajú Martinčania prvú ligu a otvorene hovoria o návrate medzi extraligovú elitu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu