Notoricky známi podvodníci s neexistujúcou zbierkou opäť v Žiline!


Foto: Notoricky známi podvodníci s neexistujúcou zbierkou opäť v Žiline!

Naposledny v minulom lete sme vás informovali o podvodníkoch, ktorí vyberajú peniaze na falošné zbierky. Ženy s papiermi, obsahujúcimi kolónky pre mená a dary, chodia agresívne do kaviarní a podnikov v Žiline a pýtajú od ľudí finančné prostriedky. Oproti minulému roku sa grafika na podvodných papieroch zmenila len nepatrne.

Tento rok ich tu máme opäť, ženy pravdepodobne cudzieho pôvodu využívajú dôverčivých ľudí, ktorí chcú pomôcť. Neraz im prispejú desiatky eur, keďže na papieroch sú fiktívne napísané vysoké sumy predošlých “darov”. Peniaze nakoniec skončia v ich vreckách, o čom svedčí aj to, že centrum “zakladajú” minimálne od roku 2015, kedy sa v Žiline podľa našich informácií objavili prvýkrát.

„Znovu sa tu objavili, práve teraz chodia po Žiline a pýtajú peniaze na neexistujúce združenie. Podarilo sa mi ich odfotiť, drzo vstupujú do kaviarní a obťažujú,“ uviedol čitateľ, ktorý nám poslal aj fotografiu toho, ako vyzerá papier k falošnej zbierke. V strede mu dominuje erb alebo vlajka, doplnená o neznáme logo a značku vozičkára.

Za rok zmenili podvodníci šablónu len minimálne. Zdroj: čitateľ

Kuriózne je, že sa tejto skupine darí zbierať peniaze v uliciach napriek tomu, že nedisponujú oficiálnou informáciou o povolení na zbierku z MVSR, ktorú má väčšina povolených zbierok prelepenú cez pokladničku. Práve toto povolenie je najľahšie a zároveň najspoľahlivejšie rozoznateľným znakom, že zbierka je zaevidovaná a pravá. Ženám takisto chýba akékoľvek označenie, prispievajte preto len na takto označené zbierky!



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu