Protesty Za slušné Slovensko dnes pokračujú v niekoľkých mestách, Žilina medzi nimi nie je


Foto: Protesty Za slušné Slovensko dnes pokračujú v niekoľkých mestách, Žilina medzi nimi nie je Foto: ilustračné

Včera uplynuli štyri mesiace od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, pričom do dnešného dňa nie je známy jeho vrah ani objednávateľ tejto vraždy. Dnes zároveň uplynuli tri mesiace od vymenovania vlády Petra Pellegriniho. Pri týchto príležitostiach budú v niektorých mestách pokračovať pochody Za slušné Slovensko.

Nominácia ministerky Sakovej a následná zmena policajného prezidenta za človeka, ktorý bol blízkym spolupracovníkom Roberta Kaliňáka nie je snahou o obnovenie dôvery ľudí v štátnu moc. Každý deň na povrch vyplávajú nové kauzy, sme svedkami podnikateľského talentu mnohých politikov, ktorí extrémne lacno nakupujú a draho predávajú. Dozvedeli sme sa o tom, ako sa vo veľkom skartovalo na ministertve vnútra,“ uviedli organizátori.

V Žiline prebehlo zatiaľ päť pochodov Za slušné Slovensko, všetky s vysokou účasťou. Dnes sa však pochod neplánuje, oficiálne sa sústredí do troch najväčších miest, rovnomerne rozdelených po krajine. Stredoslovenský kraj bude protestovať v Banskej Bystrici, okrem nej je pochod tradične v Bratislave a v Košiciach.

Na námestí SNP v Bratislave okrem iných vystúpia Xénia Makarová, Martin Huba, Petra Polnišová, zástupcovia farmárov, občianskych iniciatív, Marián Leško, hudobná skupina Sendreiovci a ďalší. Okrem troch oficiálnych miest sa k protestu pridajú aj v Leviciach.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu