Parkovisko pri Kauflande niekedy nezvláda nápor, v okolí vzniknú stovky parkovacích miest


Foto: Parkovisko pri Kauflande niekedy nezvláda nápor, v okolí vzniknú stovky parkovacích miest
Galéria: 5 fotiek
Foto: ilustračné

Parkovanie v Žiline pri obchodnom dome Kaufland na začiatku Vlčiniec sa postupne stáva komplikovanejším, otvorenie neďalekého klientskeho centra spôsobilo zhustenie dopravnej situácie aj navýšenie počtu parkujúcich. V oblasti navyše vzniká niekoľko administratívnych a polyfunkčných objektov, zisťovali sme preto, ako to bude s parkovaním v nich.

Aj samotný Kaufland plánuje v lokalite navýšiť počet parkovacích miest, pribudnúť by ich mohlo deväťdesiatpať. Spoločnosť, ktorá spravuje nehnuteľnosti obchodnej siete, má zakúpený pozemok smerom na Obchodnú ulicu.

„Momentálne sa nachádzame vo fáze plánovania rozšírenia parkoviska o cca. 95 parkovacích miest. S rozšírením plánujeme začať po získaní všetkých potrebných povolení,“ dodala hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová s tým, že viac informácií nateraz nie je možné poskytnúť.


Dva administratívne objekty a jeden rezidenčný

Okrem toho vznikajú na Poštovej ulici dva polyfunkčné objekty, jeden ako prestavba budovy, v ktorej sídlila pošta a Telekom, druhý ako novostavba s desiatimi podlažiami. Obidve budovy patria do portfólia spoločností Milana Dubca, zakladateľa Azet-u. K zrekonštruovanej budove bude prislúchať parkovisko pri kostole, kde je plánovaných po úprave tridsať parkovacích miest.

Medzi budovami vznikne nadzemná parkovacia plocha s počtom 239 parkovacích stání. Druhá budova bude disponovať ďalšími 111 parkovacími miestami, s vjazdom a výjazdom na ulicu Obchodná. V tesnej blízkosti tohto parkoviska by mal svoje nadzemné plochy dobudovať vyššie spomínaný Kaufland.

Koncom budúceho roka by mala byť ukončená aj výstavba na poslednej zostávajúcej voľnej ploche - spoločnosť Obchodna residence tu plánuje vybudovať bytový dom so 72 bytovými jednotkami. K nim by podľa dostupných informácií malo prislúchať 32 vonkajších parkovacích miest, 12 krytých parkovacích miest a v garážach samotného objektu 55 parkovacích miest.

Spolu tak v lokalite, ak všetko pôjde podľa plánu, vznikne viac ako 570 parkovacích miest. Súbežne s nimi však vzrastie intenzita dopravy, ktorá zvykne byť už dnes v tejto oblasti preťažená.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu