V žilinskom lesoparku prebieha revitalizácia, pribudnú trampolíny, lanovka aj pitná fontánka


Foto: V žilinskom lesoparku prebieha revitalizácia, pribudnú trampolíny, lanovka aj pitná fontánka
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook Žilinský lesopark

V žilinskom lesoparku Chrasť prebiehajú v týchto dňoch prvé práce na asanácii starých prvkov detského ihriska. Tie budú čoskoro nahradené novými. 

Areál prechádza postupnou revitalizáciou, ktorá je rozdelená na dve etapy. V prvej etape sa osadia trampolíny, hojdačky, lanovka, lavičky či kolotoč pre telesne postihnutých. Chýbať nebudú ani nové pružinové koníky a hrad pre deti do 6 rokov. 

Nefunkčné ihrisko sa tak postupne stane minulosťou a deti budú už čoskoro môcť naplno využívať jeho nové prvky. Podľa zmluvy by mal dodávateľ ukončiť práce na prvej etape do 15. júla 2018.

Prvú etapu revitalizácie areálu v lesoparku financuje Nadácia žilinský lesopark, ďalej bude pokračovať v druhej etape Mesto Žilina. V druhej etape sa areál doplní o hrad pre deti vo veku 6 - 12 rokov, ďalšie lavičky a stoly, pitnú fontánku a samozrejmosťou bude rekonštrukcia chodníkov a trávnatých plôch. 

„V tejto prvej časti je vysúťažená suma na asanácie starých prvkov, betónovej mapy, nefunkčného pítka s kanálikom a chodníkov + osadenie nových prvkov celkovo 79 773 € bez DPH (95 728,76 € s DPH). Sumu druhej časti rekonštrukcie, ktorú bude financovať Mesto Žilina zo svojho rozpočtu zatiaľ nevieme, pretože obstarávanie sa ešte len pripravuje,“ informoval Vladimír Randa z Nadácie žilinský lesopark.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu