V žilinskej nemocnici došlo k zmenám primárov a vedúcich lekárov, štyria svoju pozíciu obhájili


Foto: V žilinskej nemocnici došlo k zmenám primárov a vedúcich lekárov, štyria svoju pozíciu obhájili

Viacerým primárom a vedúcim lekárom na oddeleniach žilinskej nemocnice sa postupne skončilo menovacie obdobie a preto muselo vedenie nemocnice vypísať pokračujúce výberové konania pre výkon funkcie. V rámci nich obhájili svoju pozíciu štyria kandidáti.

Odborná komisia rozhodla, že oddelenie oftalmológie, chirurgie, novorodenecké oddelenie a gastroenterologické centrum naďalej povedú súčasní primári a vedúci lekár. Zmena nastala od 12. júna na oddelení ortopédie a od 19. júna na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

„Menovacie obdobie končí viacerým našim vedúcim pracovníkom, preto sa tento rok nesie v žilinskej nemocnici v znamení výberových konaní. Nové vedenie máme už aj na pediatrii, rádiodiagnostike, urgentnom príjme, urológii a rovnako na úrazovej chirurgii. Aktuálne rozhoduje odborná komisia taktiež o výbere vedúcich sestier, ktorým končia ich mandáty. Kandidáti prichádzajú s novými projektmi, nápadmi a kvalitatívne i odborne sú na veľmi vysokej úrovni, preto výber nie je vždy jednoduchý, no pravidlá sú transparentné a rovnaké pre všetkých uchádzačov, čim chceme zabezpečiť čo najväčšiu otvorenosť,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek. 


Oddelenie oftalmológie, chirurgie a tiež novorodenecké a gastroenterologické oddelenie zostávajú bez zmeny na vedúcej pozícii. Výmena primárov sa v júni dotkla oddelenia ortopédie a gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Po 18 rokoch vystriedal primára ortopédie Ladislava Knapca od 12. júna Róbert Krause. Nástupcom primára gynekológie a pôrodníctva Róberta Ficeka sa po skončení jeho mandátu od 19. júna stal Martin Sudek.

„Primárom a vedúcim lekárom, ktorí nebudú ďalej pôsobiť na svojich pozíciách, úprimne ďakujeme za ich nasadenie a obetavú prácu. Sme radi, že všetci z nich zostávajú v žilinskej nemocnici a budú veľkou posilou nášho lekárskeho tímu. Novým i znovuzvoleným primárom a vedúcim lekárom gratulujeme a želáme im veľa úspechov, čo najviac spokojných pacientov a šikovných spolupracovníkov. Veríme, že sa im podarí zrealizovať všetky výzvy, s ktorými prichádzajú, a spoločnými silami budeme pokračovať v zlepšovaní kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznil P. Braška. 

Vedenie oddelení po výberových konaniach: 

  • Gastroenterologické centrum, bez zmeny
    vedúci lekár MUDr. Ján Bašo

  • Gynekologicko-pôrodnícke odd., od 19. 6. 2018
    primár MUDr. Martin Sudek

  • Chirurgia, bez zmeny
    primár doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD.

  • Novorodenecké odd., bez zmeny
    primárka MUDr. Katarína Jackuliaková

  • Oftalmológia, bez zmeny
    primár MUDr. Michal Štubňa, PhD.

  • ORL, bez zmeny
    vedúci lekár MUDr. Pavol Lukášek, PhD.

  • Ortopédia, od 12. 6. 2018
    MUDr. Róbert Krause


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina