Novým hlavným kontrolórom v meste Žilina sa stala Vlasta Grajciarová


Foto: Novým hlavným kontrolórom v meste Žilina sa stala Vlasta Grajciarová Foto: ilustračné

S počtom hlasov 16 sa pred krátkou chvíľou stala novou hlavnou kontrolórkou mesta Žilina Ing. Vlasta Grajciarová, ktorej meno vzišlo z dnešného mimoriadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline. Budúca hlavná kontrolórka mesta Žilina pôsobí ako vedúca ekonomického odboru Mestského úradu v Martine.

„Viem, že práca hlavného kontrolóra je veľmi náročná, ale nie som konfliktný typ, rada pracujem s ľuďmi, mám vysoké pracovné nasadenie a chcela by som byť v práci korektným partnerom. V prípade, že by ste ma dnes zvolili, svoju prácu budem vykonávať nezávisle, odborne a zodpovedne,“ predniesla vo svojej reči Vlasta Grajciarová.

Nová kontrolórka pôsobila v meste aj počas nútenej správy, v ktorej bol Martin až do konca októbra minulého roka. Meno víťaznej kandidátky oznámil za volebnú komisiu poslanec Jozef Juriš, okrem neho boli členmi komisie poslanci Branislav Delinčák, Peter Fiabáne a Miroslav Kolenčiak.

Za mesto sa v komisii zúčastnila Jana Brathová. Celkovo bolo vhodených 28 lístkov, hlasovali teda všetci prítomní poslanci. Výsledok voľby následne schválili poslanci uznesením.


Počet hlasov pre kandidátov v tajnej voľbe
Ing. Jozef Cisarik - 2
Ing. Vlasta Grajciarová - 16
Mgr. Eva Hellová - 8
Ing. Miroslav Holečka - 2

Plat hlavného kontrolóra mesta Žilina teda predstavuje sumu 2 357 eur, Vlasta Grajciarová nastúpi na post po Petrovi Mikovi, ktorý sa vzdal funkcie na vlastnú žiadosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu