Desať dôvodov, prečo v lete navštíviť Velké Karlovice


Foto: Desať dôvodov, prečo v lete navštíviť Velké Karlovice

Velké Karlovice patria bez preháňania k najpríjemnejších prázdninovým miestam v Českej republike. A vy ho máte doslova na dosah - len 3 kilometre za hranicou!

Krásna príroda Beskýd s čistým ovzduším, neporušenými lesmi, drevenými chalúpkami a stádami oviec, množstvo aktivít, po ktorých si odpočiniete v relaxačných centrách, a v neposlednom rade chutná valašská kuchyňa: to sú všetko dôvody na to, aby ste si sem v lete zašli - či už na pár dní, alebo len na výlet “na otočku”

Máme pre vás 10 dobrých dôvodov, prečo by ste túto obec pri letnom putovaní nemali minúť.

1. Raj pre turistov a cyklistov

Oblasť okolo Velkých Karlovic je pretkaná kvalitne značenými trasami pre turistov a cyklistov s krásnymi výhľadmi a tromi rozhľadňami. Vhodné terény tu nájdu aj rodiny s deťmi vďaka Cyklotrase Bečva a náučným chodníkom. Popri požičovni bicyklov môžete využiť aj požičovňu elektrobicyklov a segwayov pri hoteli Horal. Ponuku pre cyklistov dopĺňa bike park.

2. Množstvo zábavy pre deti

Malí cestovatelia sa tu istotne nudiť nebudú. Rodičia s drobcami a kočármi ocenia Kulíškov náučný chodník okolo hotelu Hora, pre starších je ideálna trasa Hľadaj poklad inšpirovaná geocachingom. Ďalšiu zábavu ponúka nové detské ihrisko pri Horali či park Razulák. Hotely Resortu Valachy ponúkajú rodinám letné pobyty s ubytovaním detí zadarmo a neobmedzeným vstupom do termálnych bazénov, samozrejmosťou sú aj detské kútiky, menu aj animačné programy a dokonca detské saunovanie.

3. Kľud a relaxácia v Lanterne

Náročným cestovateľom, ktorí chcú kľud, perfektný servis a milujú wellness, exotické masáže a zážitkovú gastronómiu, odporúčame Spa hotel Lanterna, v júli navyše za akčné ceny. Pobyty tu zahŕňajú raňajky, večeru, neobmedzený vstup do hotelového spa aj blízkeho Wellness Horal a po novom aj požičiavanie palíc pre nordic walking.

4. Kurz pečenia valašských frgálov

Valašsko je známe radom tradičných špecialít. K najtypickejším patrí valašský koláč, zvaný frgál. Naučte sa ho piecť s pekárkou Resortu Valachy. Kurzy pečenia frgálov sa konajú v lete vždy v utorok a sobotu. Okrem vlastného frgálu si odnesiete na pamiatku aj zásteru a receptár.

5. Skúste si Golf pre každého

Chceli by ste si skúsiť golf a ešte ste nemali príležitosť? Navštívte Golfové ihrisko Horal a skúste program Golf pre každého. Pri prechádzke so sprievodcom sa dozviete základy a skúsite si údery aj hru na jamkách. Všetko zábavnou formou, ideálnou aj pre rodiny s deťmi.

6. Valašské „more“ a wellness s Thajkami

Kvalitnú relaxáciu alebo program na daždivé počasie nájdete vo Wellness Horal. Jeho tri termálne bazény so slanou vodou sú otvorené denne od 7 do 22 hodín, masáže tu poskytujú masérky a maséri z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie. Až deväťkrát denne môžete ísť na saunové rituály, cez prázdniny sa pravidelne v bazéne cvičí aquafitness. Obľúbený je balíček Wellness den pro zdraví - celodenný pobyt vo Wellness Horal s masážou a trojchodovým obedom v cene.

7. Prázdninové večery so živou hudbou

Príjemným zážitkom je posedenie na terase hotelu Horal. Miestna kuchyňa je známa regionálnymi špecialitami od kyselice a halušiek až po zverinu a jahňacie. A ten kľud a výhľad do údolia! Každú prázdninovú stredu sa na terase konajú hudobné podvečery, cez víkend grilovanie s cimbálom.

8. Pre náročných gurmánov: menu vo Vyhlídce

Nároční gurmáni si prídu na svoje v zážitkovej reštaurácii Vyhlídka hotelu Lanterna. Menu o šiestich chodoch, skĺbené s vínami, patrí k nezabudnuteľným zážitkom. Skúste novučičké Raw menu alebo obedové trojchodové Michelinské menu inšpirované spoluprácou s michelinskými šéfkuchármi.

9. Týždeň kultúry pod šapitó

Charitatívny divadelný festival v neobvyklom prostredí cirkusového šapitó prinesie od 22. do 28. augusta dvanásť predstavení na čele so Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou Jaroslava Dušeka. Spojte návštevu divadla s ubytovaním v Lanterne a obdržíte vstupenku zadarmo.

10. Jazero s drakmi aj drevený kostol

Velké Karlovice skrývajú rad zaujímavostí. Milovníci tajuplných príbehov sa môžu vypraviť k Jazeru, o ktorom sa hovorí, že v ňom žijú draci (povesť o nich napísal aj Karel Jaromír Eben).

Karlovské múzeum v centre obce približuje život Valachov a usporiadúva výstavy a ďalšie akcie, známy je aj Karlovský kostol postavený bez kúsku kovu, kde môžete v lete využiť prehliadky so sprievodcom. Možno vám budú povedomé aj niektoré ďalšie panorámy. Obec totiž slúžila ako kulisa televízneho seriálu Doktor Martin, teraz tu vzniká jeho voľné pokračovanie.

Viac na www.valachy.cz


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy