Po mnohých rokoch sa podarilo prinavrátiť preteky v športovej gymnastike do Žiliny


Foto: Po mnohých rokoch sa podarilo prinavrátiť preteky v športovej gymnastike do Žiliny
Galéria: 85 fotiek
Foto: Gymnastika a Fitness Žilina

Dňa 12.05.2018 o.z. Gymnastika a fitness Žilina (GaF) z poverenia Slovenskej gymnastickej federácie organizovalo súťaž v športovej gymnastike, ktorá prebiehala v čase od 9:00 – 18:00 hod. Na súťaži štartovalo 125 pretekárov z Handlovej, Vrútok, Martina, Brezna, Prievidze, Tolpolčian a zo Žiliny.

Pre väčšinu štartujúcich detí zo Žiliny to bola premiéra v Slovenskom pohári C JIPAST. Táto súťaž bola aj nominačnou súťažou na celoslovenské kolo v športovej gymnastike v kategórii C. Súťaž otvorila riaditeľka pretekov Mgr. Eva Smolková (pani riaditeľka ZŠ Karpatská) spolu s viceprimátormi mesta Žilina Ing. Patrikom Gromom a Mgr. Antonom Trnovcom a s Ing. Soňou Danajovou (predseda GaF Žilina).

Na tejto akcii podporenej grantovou dotáciou mesta Žilina sa okrem súťažných detí zúčastnilo takmer štyridsať nesúťažných detí prevažne zo Žiliny a okolia vo veku od 4 do 17 rokov. Súťažiaci boli ocenení medailou, diplomom, pohárom a vecnými cenami, ktoré poskytlo mesto Žilina, Slovenská gymnastická federácia a ďalší sponzori.

Na vyhodnotenie výsledkov sme použili najmodernejšiu technológiu - elektronické ukazovatele, ktoré nám umožnili okamžité spracovanie a vyhlásenie výsledkov hneď po skončení každej kategórie. Túto inováciu vysoko ocenili nielen rozhodkyne, tréneri, pretekárky, ale aj vedenie Slovenskej gymnastickej federácie.

Pretekárky na súťaži predviedli kvalitné športové výkony a členovia Gymnastika a fitness Žilina sa na domácej pôde umiestnili nasledovne:

Kategória SLNIEČKA
Tamarka Sitárová - 1. miesto , Klárka Knapcová - 4. miesto, Kristínka Kršková - 8. miesto

Kategória NAJMLADŠIE ŽIAČKY
Timea Prievozníková - 18. miesto, Tamara Šoltysová - 20. miesto, Lea Šusteková - 20. miesto,Sofia Sisková - 27. miesto, Nella Hostačná - 30. miesto


Kategória MLADŠIE ŽIAČKY
Eli Wenclová - 3. miesto, Kristína Kopecká - 9. miesto, Tamara Chládecká - 12. miesto, Katarína Volanská - 14. miesto, Nina Zuberová - 15. miesto, Nela Gabčíková - 19. miesto,
Agáta Mikulíková - 24. miesto, Nela Staníková - 24. miesto, Mea Makarovičová - 27. miesto, 
Petra Hreusová - 29. miesto, Laura Kubalová - 32. miesto

Kategória STARŠIE ŽIAČKY
Vanesa Švaňová - 23. miesto, Sofia Balátová - 27. miesto, Dominika Tvrdá - 28. miesto
Kristína Michalcová - 29. miesto, Diana Trúchla - 30. miesto

Kategória JUNIORKY
Lucia Galambošová - 5. Miesto

Výsledky členov AGaF Žilina, ktorým zabezpečujeme tréningovú jednotku:
Kategória NAJMLADŠIE ŽIAČKY
Lucia Molčanová – 6. miesto

Kategória MLADŠIE ŽIAČKY
Alena Uherčíková – 6. miesto
Lívia Harvančíková – 8. miesto
Michaela Molčanová – 9. miesto
Alexandra Vecelová – 22. miesto

V mene celého združenia sa chceme veľmi pekne poďakovať mestu Žilina, Slovenskej gymnastickej federácií, všetkým sponzorom a rodičom za podporu a spoluprácu!




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Gymnastika a Fitness Žilina