24-ročný Ľubomír otvoril traktor konárom, naštartoval ho klincom a šoféroval s 1,9 promile


Foto: 24-ročný Ľubomír otvoril traktor konárom, naštartoval ho klincom a šoféroval s 1,9 promile Foto: ilustračné / Youtube

V sobotu 9. júna v ranných hodinách sa dvojica 24-ročných mladíkov v obci Oravice (okres Tvrdošín), bez vedomia majiteľa zmocnila traktora značky Zetor červenej farby, bez evidenčného čísla. Majiteľ ho mal odparkovaný v lese, asi 700 metrov nad chatou.

Jeden z mladíkov (Ľubomír) mal cez otvor zadnej kabíny vojsť do priestoru kabíny, kde mal konárom odistiť dvere. Potom mali obaja cez dvere nastúpiť do traktora. Následne mal Ľubomír pomocou klinca naštartovať traktor a obaja sa vozili po lúke. Mladíkov mal spozorovať majiteľ, preto traktor po niekoľkých minútach zaparkovali.

„Majiteľ privolal policajnú hliadku, ktorá u 24-ročného Ľubomíra, ktorý mal traktor šoférovať vykonala dychovú skúšku. Pri nej policajti Ľubomírovi namerali 0,92 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,92 promile. Ku škode na traktore nedošlo, ani k zraneniu osôb,“ informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

24-ročného Ľubomíra obvinila polícia z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jeho rovesník čelí obvineniu z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Obidvaja muži sú stíhaní na slobode.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu