Na železničnej trati Lietavská Lúčka - Rajec rátajte od pondelka s výlukami, premávať budú autobusy


Foto: Na železničnej trati Lietavská Lúčka - Rajec rátajte od pondelka s výlukami, premávať budú autobusy Foto: ilustračná - facebook.com/zelezniceslovenskejrepubliky

Železnice upozorňujú na plánované výlukové práce v úseku Lietavská Lúčka - Rajec, ktoré budú prebiehať v termíne od 11. do 14. júna.

Vrámci výluky sa zrealizuje komplexná rekonštrukcia priecestia, ktoré sa nachádza medzi obcami Rajec a Kľače.

„Práce budú pozostávať z demontáže priecestnej konštrukcie, vybratia koľajového roštu, odťaženia štrkového lôžka, rozloženia betónových podvalov, montáže koľajníc, sypania štrku, úpravy smeru a výšky strojným podbitím a montáže priecestnej konštrukcie STRAIL. Následne zamestnanci ŽSR vykonajú asfaltovania nábehov, zváranie koľajníc a konečnú úpravu terénu,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Uzávierka kvôli rozsahu prác potrvá nepretržite od 7:00 v pondelok ráno až do štvrtka do 18:00. Obchádzka bude riadne vyznačená prenosným dopravným značením a povedie hneď vedľa rekonštruovaného priecestia po náhradnom priecestí zriadenom z betónových podvalov.

Keďže sa jedná o úsek, na ktorom je len jedna trať, cestujúcich bude medzi stanicami prevážať náhradná autobusová doprava. Železnice preto žiadajú cestujúcich o trpezlivosť a pripomínajú, aby nezabudli sledovať vývesky na jednotlivých staniciach, poprípade venovali zvýšenú pozornosť staničnému rozhlasu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSR