V piatok 15. júna slávnostne uvedú na námestí A. Hlinku do prevádzky nové hybridné autobusy


Foto: V piatok 15. júna slávnostne uvedú na námestí A. Hlinku do prevádzky nové hybridné autobusy

Obnova vozového parku v žilinskej MHD pokračuje ďalej. Mesto Žilina a Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. začali s ďalšou etapou. Po tom, čo v novembri 2017 pribudlo 15 kusov nových nízkopodlažných trolejbusov, sú na rade autobusy.

V súčasnosti prebieha v poradí už piata etapa obnovy vozidlového parku, v podobe nákupu 16 nízkopodlažných autobusov s hybridným pohonom. Autobusy boli vyrobené vo francúzskom meste Annonay a sú postavené na karosérii mestského modelu IVECO Urbanway.

V autobusoch je zdrojom pohonu hybridná sústava HybriDrive, ktorá pozostáva z modulárneho trakčného systému od americkej spoločnosti BAE (elektrický trakčný motor, integrovaný generátor) a z dieselového motora Iveco Tector 7.

Slávnostné spustenie prevádzky nových autobusov sa uskutoční v piatok 15. júna 2018 o 15:00 hod. na Námestí Andreja Hlinku v Žiline.


Na konci programu bude pre zúčastnených pripravená prezentačná okružná jazda mestom, počas ktorej si budú môcť cestujúci vychutnať jazdu novými nízkopodlažným autobusmi s hybridným pohonom.

Projekt „Modernizácia vozidlového parku nákupom autobusov MHD v Žiline“ je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu