Zrazil maloletého cyklistu a chodkyňu vo Hvozdnici, z miesta nehody ušiel - polícia hľadá svedkov


Foto: Zrazil maloletého cyklistu a chodkyňu vo Hvozdnici, z miesta nehody ušiel - polícia hľadá svedkov Foto: KR PZ Žilina

V utorok, 5. júna, došlo k dopravnej nehode v obci Hvozdnica, pri ktorej neznámy vodič narazil do maloletého cyklistu a vedľa neho kráčajúcej chodkyne.

Vodič neznámeho, pravdepodobne sivého auta, z miesta nehody ušiel. Preto sa polícia obracia na verejnosť a hľadá svedkov tejto udalosti.

„K dopravnej nehode malo dôjsť tak, že doposiaľ neznámy vodič na vozidle nezisteného typu a evidenčného čísla pravdepodobne sivej farby jazdil po uvedenej ceste v obci Hvozdnica v smere od obce Štiavnik na Bytču, pričom z doposiaľ nezistených príčin pravdepodobne prednou časťou vozidla narazil do maloletého cyklistu jazdiacom pri pravom okraji a vedľa neho kráčajúcej chodkyne (27),“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Náraz vozidla odhodil cyklistu a chodkyňu vpravo, mimo cestu. Oboch ich previezli do nemocnice na ošetrenie s ľahkými zraneniami. Vodič auta nezastavil a neposkytol im žiadnu pomoc. Nesplnil si tak povinnosť účastníka dopravnej nehody.


Polícia žiada prípadných svedkov dopravnej nehody, ktorí v čase udalosti, teda 5. júna okolo 7:25 ráno, prechádzali ulicou a svojou výpoveďou môžu prispieť k objasneniu nehody. Informácie môžete polícii poskytnúť aj na bezplatnom čísle 158, alebo osobne na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Žiline. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu