Muži, ktorí do krvi zmlátili vodiča v Oškerde, vyviazli len s podmienkami


Foto: Muži, ktorí do krvi zmlátili vodiča v Oškerde, vyviazli len s podmienkami

Incident, ktorý sa stal ešte v marci 2018 pri Brodne a následne mal dohru v Oškerde, skončil na súde až v stredu 6. júna. Verdikt sudcu však mnohých prekvapil. Žilinčan Peter sa 26. marca pri jazde v smere na Čadcu tesne zaradil pred vozidlo, v ktorom sa viezol 51-ročný otec a 23-ročný syn z Kysuckého Nového Mesta.

Manéver dvojicu v aute pravdepodobne vyprovokoval, pretože Petra začali dobiehať, starší z nich otvoril počas jazdy dvere a smerom na Petra spravil gesto pripomínajúce podrezanie. 


O pár kilometrov ďalej, v časti Kysucké Nové Mesto - Oškerda, zastavili a vystúpili z vozidla. Najskôr verbálne, a potom aj fyzicky napadli vodiča pištoľou a kameňom do oblasti hlavy. Obaja muži boli od incidentu vo vyšetrovacej väzbe. Mužov polícia obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. 


Obvinení sa postavili pred súd, kde im sudca vymeral len podmienečné tresty. Peter, ktorému zostali po agresívnom útoku na hlave jazvy, je zaskočený z rozhodnutia súdu.

51-ročný muž dostal podmienečný trest 18 mesiacov s odkladom na 30 mesiacov, jeho 23-ročnému synovi súd vymeral 3 roky, s podmienečným odkladom a určením skúšobnej doby s probačným dohľadom na 4 roky.

Dvojica sa ešte v súdnej sieni poškodenému ospravedlnila. Otec so synom musia po rozhodnutí súdu navštevovať psychológa, ktorý ich naučí ako majú ovládať svoj hnev.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu