22-ročný Matej vylúpil herňu na Vlčincoch a odniesol si 2.300 eur, policajtom sa ho podarilo chytiť


Foto: 22-ročný Matej vylúpil herňu na Vlčincoch a odniesol si 2.300 eur, policajtom sa ho podarilo chytiť Foto: ilustračné

Na sídlisku Vlčince došlo minulý týždeň k lúpeži. Neznámy páchateľ vošiel do priestorov baru a herne na ulici Černovská s kuklou na hlave, pričom s nožom v ruke žiadal od obsluhy peniaze z trezora. Obsluha mu z obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške viac ako 2.300 eur. Páchateľ po skutku z miesta okamžite ušiel. Krátko po incidente začala polícia pátranie no muža nenašla.

Kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa napokon podarilo dôslednou operatívno-pátracou činnosťou odhaliť podozrivého z násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 22-ročného Mateja zo Žiliny. 

„Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Prokurátor Okresnej prokuratúry v Žiline podal návrh na vzatie muža do väzby. Dôvodom podania návrhu je obava z pokračovania v trestnej činnosti ako aj obava, že bude pôsobiť na svedkov.


„O návrhu prokurátora bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina dnes (6.6.2018) o 15:00 hod.,“ informoval JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Aktualizácia 16:25 hod.

Sudca vyhovel návrhu prokurátora pre prípravné konanie a rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Prokurátor ako aj obvinený sa vzdali práva podať sťažnosť,  rozhodnutie o vzatí obvineného do väzby je právoplatné.

Informáciu potvrdil JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina