Mesto Žilina kúpi tri nové autá pre rozvoz stravy deťom, zamestnancom a žiakom s bezlepkovou diétou


Foto: Mesto Žilina kúpi tri nové autá pre rozvoz stravy deťom, zamestnancom a žiakom s bezlepkovou diétou Foto: TS Mesto Žilina

Poslednou úpravou rozpočtu vyčlenilo mestské zastupiteľstvo sumu 54 tisíc eur na kúpu troch vozidiel, ktoré bude mesto využívať na rozvoz stravy pre školské jedálne vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

„Zabezpečujeme rozvoz stravy pre 10 našich výdajných školských jedální, v ktorých sa stravuje približne 650 detí a 80 zamestnancov. Naši pracovníci rovnako rozvážajú diétnu stravu pre žiakov s bezlepkovou diétou. Vďaka týmto novým autám budeme môcť poskytovať tieto služby kvalitnejšie a efektívnejšie, “ vysvetlil žilinský primátor Igor Choma.

Kúpou vozidiel sa podľa jeho slov zabezpečí vyššia bezpečnosť vodičov a znížia sa náklady na bežnú prevádzku vozidiel. V súčasnosti má mesto Žilina štyri vozidlá na prepravu stravy. Tie rozvážajú obedy zo školskej jedálne Základnej školy Martinská a Základnej školy Do Stošky. Autá najazdia v priemere denne približne 60 km, v závislosti od plánu rozvozu.


Rozvoz stravy zabezpečuje v súčasnosti mesto štyrmi vozidlami. Zdroj: Mesto Žilina

„Túto službu zabezpečujeme už viac ako 15 rokov. Na začiatku sme mali na rozvoz stravy menej vozidiel, ale po racionalizácii siete školských jedální postupne pribúdal počet výdajných jedální a rovnako sa pristúpilo aj k príprave bezlepkovej diéty, čo má za následok, že v súčasnosti potrebujeme pre tento účel viac áut,“ vysvetlila vedúca odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline Viera Popluhárová.

Nové vozidlá budú k dispozícii po uskutočnení verejného obstarávania, najneskôr však k začiatku nového školského roka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina