34-ročnému Jaroslavovi zo Žiliny hrozí ročné väzenie, jazdil na aute s 1,3 promile


Foto: 34-ročnému Jaroslavovi zo Žiliny hrozí ročné väzenie, jazdil na aute s 1,3 promile Foto: ilustračné

34-ročný Jaroslav zo Žiliny čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V sobotu 2. júna po desiatej hodine v noci viedol po ceste prvej triedy v Rajci osobné vozidlo Ford Focus. Policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec bol zastavený a bola u neho vykonaná kontrola.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,63 mg/l čo predstavuje 1,31 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Jaroslav však nie je jediný, kto šoféroval v uplynulom týždni opitý. Policajti odhalili počas 22. týždňa roku 2018 na cestách v Žilinskom kraji celkovo 21 vodičov pod vplyvom alkoholu. 

Z tohto počtu 11 vodičov nafúkalo nad jedno promile a 10 vodičov do jedného promile. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina