V Žiline vzniká nový neštandardný typ autoškoly, jej cieľom je produkovať uvedomelých vodičov


Foto: V Žiline vzniká nový neštandardný typ autoškoly, jej cieľom je produkovať uvedomelých vodičov Foto: autoskola.pro

Koncom roka 2017 sme informovali o vzniku novej autoškoly v Žiline, na čo nás upozornili aj samotní čitatelia. Tých zaujali najmä vozidlá značky Audi, na ktorých jazdí. Keďže tento projekt časom zaujal aj nás a už na prvý pohľad pôsobí skutočne zaujímavo, pokúšali sme sa o ňom zistiť viac. Autoškola ponúka okrem spomínanej prémiovej značky Audi, pútajúcej pozornosť väčšiny mladých záujemcov o vodičský preukaz, aj niečo naviac naproti svojej konkurencii.

Vznikla síce len nedávno a prvý kurz otvorila sotva pred šiestimi mesiacmi, už teraz je však vidieť, že na vzdelávaní budúcich vodičov si dáva záležať. Ako uvádza na svojej stránke, jej cieľom je produkovať uvedomelých PRO’vodičov, ktorí najazdia množstvo kilometrov bez nehody a budú tak prispievať k bezpečnejšej a lepšej premávke na slovenských cestách.

Odborný, individuálny a priateľský prístup je dnes samozrejmosťou snáď v každej autoškole. Autoškola PRO ale zastáva názor, že svet premávky má písané aj nepísané pravidlá. A práve tie nepísané chce budúcich šoférov dostatočne dobre naučiť. Aj napriek tomu, že tieto pravidlá v premávke existujú a pomáhajú mnohým vodičom, učia sa len málokde.


V tejto autoškole sa očividne držia jednej hlavnej myšlienky, ktorou je, že budúci vodiči môžu vďaka osvojeniu nepísaných pravidiel predísť mnohým nepríjemným situáciám na cestách. Kurz sa teda podľa všetkého nenesie len v znamení teórie, zákona a pravidiel cestnej premávky, ale pozostáva vo veľkej miere z reálnych skúseností a situácií v premávke, čo je skutočným prínosom pre budúceho vodiča.

V súčasnosti, kedy na cestách pribúda čoraz väčší počet nezodpovedných vodičov, hazardujúcich so zdravím a životmi iných, je nevyhnutné, aby sa systém vzdelávania v autoškolách zmenil a posunul vpred. Prvoradá je totiž bezpečnosť. Nová autoškola PRO o sebe tvrdí, že prináša žiakom nadštandardné znalosti automobilovej dopravy, vďaka ktorým zažívajú sebavedomejší a bezpečnejší štart do stále divokejšieho sveta cestnej premávky.

Čo však v skutočnosti obsahuje výukový kurz a aký prínos tvorí pre budúcich vodičov, sa pokúsime zistiť priamo od majiteľov, ktorým sme adresovali naše otázky a s ktorými máme v pláne urobiť rozhovor.

Ak vás už nová autoškola v Žiline zaujala a absolvovali ste kurz na vodičák, podeľte sa s nami o svoju reálnu skúsenosť. Radi ju zahrnieme do pripravovaného článku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: autoskola.pro