Poškodili vám auto krúpy? Opraviť sa dá aj v Žiline novou metódou so zachovaním pôvodného laku


Foto: Poškodili vám auto krúpy? Opraviť sa dá aj v Žiline novou metódou so zachovaním pôvodného laku
Galéria: 7 fotiek

Nejeden vodič už riešil zložitú otázku, čo spraviť so svojim autom ak ho poškodili pri silnej búrke krúpy. Niektorí sa rozhodnú, že vozidlo predajú so zníženou cenou, iní zasa zvolia opravu vytmelením a následným lakovaním. Pri druhej možnosti však býva nevýhodou, že hodnota auta môže po takejto oprave výrazne klesnúť, nakoľko sa zmení hrúbka laku. Často sa tiež stáva, že majiteľ svoje auto dlhšiu dobu nevidí, a to môže byť problematické najmä vtedy, ak ho potrebuje nevyhnutne využívať každý deň. Ďalšie náklady preto ľahko vzniknú aj pri zapožičaní náhradného vozidla.

Málokto dnes vie, že oprava preliačin sa dá zrealizovať aj novým spôsobom, vďaka ktorému sa zachová pôvodný lak auta a teda nedôjde k zníženiu jeho ceny. Navyše, táto oprava je často lacnejšia, ako tmelenie, brúsenie a následné lakovanie. Americká metóda sa nazýva PDR (paintless dent removal) a vo vyspelom automobilovom svete je pre svoje presvedčivé výhody preferovaná a vyžadovaná v aplikovateľných prípadoch nielen výrobcami áut, poisťovňami, ale aj predajcami áut, servismi a autobazármi.

V Žiline túto metódu využíva spoločnosť X-Dent PDR, s.r.o., ktorá sa venuje opravám karosérií vozidiel zdeformovaných po krupobití ale aj rôznych preliačin po nárazoch bez poškodenia laku. Postup opravy technológiou PDR je založený na systematickom vytláčaní poškodeného, zdeformovaného miesta bez poškodenia laku z vnútornej strany karosérie. K tomu sa používa špeciálne náradie a prípravky.

„Náš profesionálny tím má v tejto oblasti dlhoročnú prax. S použitím špeciálnej technológie dokážeme opraviť preliačiny až do veľkosti golfovej loptičky. Oprava preliačin väčších rozmerov je tiež možná, ale závisí od nášho odborného posúdenia,“ hovorí Marek Dubec zo spoločnosti X-Dent PDR.

Žilinská spoločnosť priamo spolupracuje s americkými obchodnými partnermi

Spoločnosť X-Dent PDR má materskú firmu X-DENT v USA, pričom jej zakladateľ stál priamo pri zrode metódy PDR. Kvalifikovaný tím zo Žiliny čerpá z viac ako 30-ročných skúseností amerického zakladateľa. Okrem opráv áut priamo na Slovensku, sa firma podieľala na projektoch v Mexiku, Missouri, Texase, Oklahome, Kentucky, Colorade, Kanade, Austrálii, Južnej Afrike ale aj v Nemecku a Českej Republike. Prakticky pôsobí kdekoľvek na svete a ročne opraví v priemere 4 500 áut po krupobití.


„Pre zaujímavosť spomeniem, že sme sa podieľali aj na jednom z najväčších projektov v Mexiku - 15 000 áut za 7 týždňov. Spolu s našimi americkými obchodnými partnermi máme dlhoročné skúsenosti, sme maximálne flexibilní a rýchli, rozumieme, že každý zákazník ma iné požiadavky a pristupujeme ku každému jednému s absolútnym porozumením,“ uvádza druhý z dvojice spoločníkov X-Dent PDR Radoslav Holzer.

Či už ste mali drobnú nehodu na parkovisku, vaše vozidlo poškodil niekto iný, alebo vám len v zime padol sneh s ľadom na auto, všetky poškodenia môžete dať jednoducho opraviť metódou PDR. Navyše, ak máte doma vhodné podmienky, vaše auto nemusí ani opustiť garáž a už do 3 dní môže byť v pôvodnom stave. 

Všetky informácie o unikátnej americkej metóde nájdete priamo na stránke spoločnosti http://xdentrepair.eu. Pre časovú vyťaženosť kvalifikovaných pracovníkov a časté cestovanie aj mimo Slovenska odporúčame kontaktovať firmu cez email info@xdentrepair.eu

Tel.:
+421 910 466 464
+421 907 808 234

Viac fotografií a informácií nájdete aj na sociálnych sieťach:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu