Pivo či kofola počas Staromestských slávností zdarma? Stačí priniesť plastové poháre


Foto: Pivo či kofola počas Staromestských slávností zdarma? Stačí priniesť plastové poháre Foto: staromestske-slavnosti.sk

Staromestské slávnosti prinášajú do nášho mesta nielen skvelý program, zábavu či vystúpenia, ale aj plastový odpad v podobe pohárov z nápojov, ktorý zostáva na zemi po návštevníkoch. Najväčší neporiadok býva tradične na námestí A. Hlinku vo večerných hodinách, počas koncertov hudobných skupín. Organizátori Staromestských slávnosti preto prišli s netradičným nápadom, ako motivovať ľudí, aby plasty pozbierali. 

Na námestí A. Hlinku platí heslo „Pol liter za pol meter“

Na okraji námestia pribudla Zelená zóna, miesto kde môžu návštevníci priniesť vyzbierané plastové poháre a dostanú nápoj zdarma. Za pol metra plastových pohárov sa podáva polliter Kofoly alebo piva Pilsner Urquell zdarma.

V minulom roku rozdali takýmto spôsobom viac ako 400 pollitrových nápojov a pol litrovými plastovými pohármi bol zaplnený kontajner o objeme 1000 litrov.


Podarí sa naplniť tento rok viac kontajnerov?

Organizátori sa tento rok navyše rozhodli, že najlepšieho zberača pohárov odmenia permanentkou na Mestskú plaváreň v Žiline a tričkom s logom Staromestských slávností. Ani ďalší dvaja najlepší neostatnú neodmenení a dostanú taktiež nový kúsok do ich šatníka.

Dôležité je, aby sa v stánku Zelenej zóny prihlásili ako súťažiaci a zvyšok ostáva už len na ich šikovnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu