Súkromný dopravca RegioJet testuje nové rušne, jazdiť by mohli aj zo Žiliny do Košíc a Prahy


Foto: Súkromný dopravca RegioJet testuje nové rušne, jazdiť by mohli aj zo Žiliny do Košíc a Prahy Foto: Facebook RegioJet

Včera vypravil súkromný dopravca RegioJet prvý vlak ťahaný novým rušňom Bombardier TRAXX, na trase z Prahy do Bratislavy tak mali možnosť cestujúci zažiť premiérovo túto viacsystémovú lokomotívu. Bombardier TRAXX budú zatiaľ nasadené na trase Bratislava - Brno - Praha.

Lokomotívy stavané na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu by mohli viezť aj cestujúcich zo Žiliny, keďže spoločnosť nevylúčila ich nasadenie aj na trasu Praha - Žilina - Košice. Súkromnému dopravcovi sa darí, po spustení linky, ktorá prepája hlavné mestá Slovenska a Česka, jej vzrástli medziročne tržby v prvom kvartáli o tridsať percent.

Do budúcna RegioJet uvažuje nad nákupom ďalších rovnakých lokomotív, ktoré budeme časom nasadzovať aj na trasu Praha – Brno – Viedeň a pravdepodobne aj na linku Praha – Žilina – Košice,“ uviedla spoločnosť v tlačovej správe k nákupu prvých lokomotív na oficiálnom webe.

Okrem štyroch lokomotív TRAXX od kanadského výrobcu Bombardier, ktoré sa vyrábajú v Nemecku, nakúpil dopravca aj šestnásť vozov Astra z Rumunska. Tie bude postupne nasadzovať na svoje medzinárodné linky, medzi nimi aj tú z Prahy do Košíc, ktorá prechádza cez Žilinu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu