Atléti ŠKP Žilina s troma titulmi Majstrov Stredoslovenského kraja, celkovo pozbierali 13 medailí


Foto: Atléti ŠKP Žilina s troma titulmi Majstrov Stredoslovenského kraja, celkovo pozbierali 13 medailí Foto: ŠKP Žilina

V Banskej Bystrici sa uskutočnili Majstrovstvá Stredoslovenského kraja v atletike dorastencov a staršieho žiactva, na ktorých nemohli chýbať ani atléti ŠKP Žilina. Tí získali 13 medailí - z toho boli tri zlaté a titul Majster kraja na rok 2018, 7 strieborných a tri bronzové. Najúspešnejšou medailistkou bola Michaela Comová, ktorá v troch svojich disciplínach získali medailu.

Prvou disciplínou bol beh na 100m, v ktorom v osobnom rekorde 13,36s získala bronz, druhou disciplínou bol skok do diaľky, kde výkonom 514cm zaostala len o 4 cm za osobným rekordom a získala striebornú medailu. V poslednej disciplíne, a to v behu na 200m, zviedla krásny boj so svojou oddielovou kolegyňou Emmou Paulínyovou a osobným rekordom 27,18s o stotinu porazila Emu a získala zlato.

Spomenutá Emma tak na 200m získala striebornú medailu – 27,19s, no všetko si vynahradila v behu na 400m, kde nedala súperkám šancu a získala zlato. Treťou pretekárkou, ktorá sa môže pochváliť titulom Majster kraja, je Martina Remišová, ktorá si v behu na 100m cez prekážky utvorila fantastický osobný rekord. Svoj doterajší čas zlepšila o 2 sekundy na 16,84s a zaslúžene si dobehla pre zlato.


Padali výkony na hranici osobných maxím

Ďalšími úspešnými medailistami boli a strieborné medaile vybojovali – Ivo Ondrejík v behu na 800m, Veronika Kuricová v skoku do diaľky – len tri centimetre za osobným maximom, Lenka Kotianová v behu na 2000m a Damián Cesnek v behu na 400m. Striebornú medailu ešte vybojovali dievčatá staršieho žiactva v štafete na 4x300m v zložení Veronika Kuricová, Bianka Nochotvá, Petra Simová a Sára Šmehílová.

Bronzové medaile získali Matej Saňahničan v skoku do výšky výkonom 165cm, čo znamená vyrovnaný osobný rekord a Miroslav Židek v behu na 800m – z osobným rekordom. Ďalšie zaujímavé umiestnenie získal ešte len mladší žiak Michal Bačík, ktorý v skoku do diaľky starších žiakov opäť dosiahol 5 metrový výkon a skončil na 6.mieste.

Ďalej nás na majstrovstvách reprezentovali Lukáš Lorinc, Emília Melová, Terka Boldiszárová, Peter Kováč, Terka Tarjanyiová, Terka Kaprálová a mimo súťaž juniorka Kristína Timková. Čo ešte trénera p. Rzeszota veľmi potešilo je, že všetci pretekári si svojimi výkonmi zlepšili svoje osobné rekordy alebo sa k im blízko priblížili.

Zároveň sa väčšinou umiestnili v prvej osmičke pretekárskeho poľa, a to dáva prísľub do ďalších pretekov na pekné umiestnenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŠKP Žilina