Adrenalínovú hojdačku v Lietavskej Svinnej niekto odrezal aj napriek upokojeniu situácie a poriadku


Foto: Adrenalínovú hojdačku v Lietavskej Svinnej niekto odrezal aj napriek upokojeniu situácie a poriadku

O Žilinčanom dobre známej adrenalínovej hojdačke, ktorá sa nachádza na vrchu Skalky neďaleko Rajeckých Teplíc sme informovali v posledných týždňoch už viackrát. Kvôli neporiadku v okolí samotnej hojdačky hrozilo, že bude úplne demontovaná, situácia sa však postupne upokojila a návštevníci začali udržiavať poriadok a smeti poctivo odnášať so sebou. 

Odpadky ale neboli jediným problémom, ktorý sprevádzal prevádzku adrenalínovej hojdačky. Obyvateľov obce Lietavská Svinná trápi najmä zvýšený počet áut, ktoré sa im premávajú ulicami, keď sa ľudia presúvajú za atrakciou. Problematické je aj parkovanie na súkromných pozemkoch.

„Za tých pár dní, čo sa to zverejnilo, že sa kolíska odstráni a prečo, je tam zrazu poriadok. Ľudia z obce sa ale sťažujú, že ulice sú plné áut a domáci sa nemajú ako dostať domov,“ informoval prednedávnom turistov jeden z dobrovoľníkov, ktorí hojdačku zavesili. 



Nakoľko zvýšený záujem turistov spôsobuje nepríjemnosti domácim obyvateľom v obci a tiež nie je prevádzka hojdačky ošetrená z hľadiska bezpečnosti, dobrovoľníci ju budú musieť na nejaký čas tak či tak demontovať. Riešenie by ale malo byť len dočasné a Klub Slovenských turistov Lietavská Svinná sa, spolu s obecným úradom, bude snažiť o vyriešenie parkovania a tiež ošetrenie právnej stránky prevádzkovania atrakcie.

Niektorí z obyvateľov obce však situáciu vzali do vlastných rúk a pravdepodobne nechceli čakať na riešenie zo strany dobrovoľníkov a KST Lietavská Svinná. Hojdačka bola údajne odrezaná niektorým z miestnych poľovníkov.

„Chcel by som oznámiť návštevníkom adrenalínovej kolísky v Lietavskej Svinnej, že dnes som ju musel zhodiť. Nebola to naša vina ani vina návštevníkov, keďže tam bol poriadok. Proste ju jeden nemenovaný poľovník z L. Svinnej odrezal,“ informoval Vladimír Jamečný v skupine Turistika na Slovensku

Hojdačku sa pokúšali ľudia priviazať naspäť, no z hľadiska bezpečnosti by bola ďalšia prevádzka nevyhovujúca, preto bola úplne demontovaná. Turisti však dostali prísľub, že do prázdnin bude fungovať ďalej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu