V Bytči sa konal 1. ročník detských cyklopretekov, organizátorov potešila vysoká účasť


Foto: V Bytči sa konal 1. ročník detských cyklopretekov, organizátorov potešila vysoká účasť
Galéria: 36 fotiek
Foto: Zdenka Svrčková, mesto Bytča

V Bytči pri kaplnke sa v sobotu, 19. mája, konal 1. ročník detských cyklopretekov. Počas dňa tak na deti aj s rodičmi čakal príjemný program plný zábavy a športovej atmosféry.

Do 1. ročníka sa zaregistrovalo 120 detí, čo príjemne prekvapilo aj samotných organizátorov. Krátko po 10:15 slávnostne preteky otvoril primátor mesta Miroslav Minárčik. Moderátorským slovom sprevádzal účastníkov a návštevníkov Peter Hrtánek z tímu KZC Bytča.

Súťažiaci pretekali v rôznych kategóriách na pripravených trasách

Deti súťažili v 8 kategóriách. Ako prví sa na trati ukázali žiaci materských škôl v kategórií chlapci a dievčatá odrážadlá, chlapci a dievčatá bicykel, pre ktorých bola pripravená trasa po asfaltovej ceste.

Školákov čakala náročnejšia trasa na trávnatej ploche kaplnky. Zmerali si na nej sily v kategóriách chlapci a dievčatá I. a II. ročník, chlapci a dievčatá III. a IV. ročník.


Súťažiacich ocenili medailami a víťazným pohárom

Po ukončení poslednej súťaže a krátkej prestávke vyhlásili výsledky všetkých 8 kategórií. Víťazi na prvých troch miestach dostali tašky od sponzorov a hlavných partnerov podujatia.

Prvé miesto si od primátora a mesta vyslúžilo víťazný pohár, strieborná medaila potešila pretekárov na druhom mieste a bronzom ocenili tretie miesto. Každý z účastníkov si tiež vyslúžil medailu za účasť.

Organizátori sa tešili nie len z vysokej účasti ale aj z celkovej úspešnosti podujatia. Už teraz sa tešia na ďalší ročník.

„Veríme, že i nasledujúce podujatie prinesie niečo nové pre účastníkov a priláka aj ďalšie deti, ktoré majú radi bicykel a úžasnú atmosféru pretekov si zatiaľ nemali možnosť vyskúšať,“ uviedla Zdenka Svrčková, hovorkyňa mesta Bytča.

Podujatie zorganizovalo mesto Bytča v spolupráci s klubom zjazdovej cyklistiky Bytča a Centrom voľného času Bytča.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu