Prezident Andrej Kiska vymenoval nového rektora Žilinskej univerzity v Žiline Jozefa Jandačku


Foto: Prezident Andrej Kiska vymenoval nového rektora Žilinskej univerzity v Žiline Jozefa Jandačku Foto: instagram.com/zilinska.univerzita/

V utorok 22. mája 2018 odovzdal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska menovacie dekréty siedmim novým rektorom vysokých škôl na Slovensku. Medzi nimi si prevzal dekrét aj novozvolený rektor Žilinskej univerzity v Žiline profesor Jozef Jandačka. Ten sa stal oficiálne jedenástym rektorom Žilinskej univerzity v Žiline, keď v akademickej voľbe porazil profesora Jána Čelka.

Nový rektor, prof. Ing. Jozef Jandačka, PhD., nahradí končiacu rektorku Dr.h.c. prof. Ing. Tatianu Čorejovú, Ph.D., ktorá zastávala najvyšší post na univerzite od roku 2010. Pôvodom Žilinčan sa v roku 1961, profesorský titul získal v odbore Energetické stroje a zariadenia v roku 2010.

Jozef Jandačka pôsobil od roku 2014 na pozícii prorektora pre rozvoj univerzity. Z profesijného hľadiska sa zameriava na oblasť tepelnej energetiky. O vymenovaní informovala Žilinská univerzita v Žiline aj na oficiálnom profile na sociálnej sieti Instagram.




Zoznam ďalších rektorov, ktorých vymenoval Andrej Kiska

Roman Boča, Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave
Klaudia Halászová, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Edita Hekelová, Vysoká škola manažmentu v Trenčíne
Tomáš Lengyelfalusy, Vysoká škola DTI v Dubnici nad Váhom
Peter Šimko, Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave
Libor Vozár, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu