V Terchovej upravujú odvodnenie cesty druhej triedy, vybudujú aj chodníky a osvetlenie


Foto: V Terchovej upravujú odvodnenie cesty druhej triedy, vybudujú aj chodníky a osvetlenie
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook.com/milan.laurencik.1

Žilinský samosprávny kraj realizuje v katastri obce Terchová rekonštrukčné práce na ceste II/583 medzi Žilinou a Párnicou. K realizácii prác priviedol VÚC nevyhovujúci stav cesty druhej triedy.

V súčasnosti sú pripravené dve etapy prác

Realizácia projektu „Rekonštrukcia a modernizácia cesty II/583 v k. ú. Terchová“ prebehne v dvoch etapách, počas ktorých sa zabezpečí úprava odvodnenia cesty a osvetlenie priechodu na ceste. Celková dĺžka úpravy predstavuje 2 340 metrov.

Počas prvej etapy sa upraví systém odvodnenia cesty v úseku km 25,027 – 25,595 v k.ú. Terchová. Následne sa v tomto úseku zabezpečí nové bezpečnostné osvetlenie priechodu.

Druhá etapa sa presunie na úsek v km 26,934 – 28,706 v k.ú. Terchová. Aj tu sa najskôr upraví odvodnenie komunikácie, a potom sa postaví nové osvetlenie.

„Práce, ktoré sa v súčasnosti už realizujú, sú čisto iba odvodnenie cesty, čiže podklad pod budúci chodník (zatrubnenie priekopy). Samotný chodník si bude realizovať Obec Terchová na vlastné náklady,“ informoval nás Milan Laurenčík, poslanec VÚC Žilina. 


Výška financií, ktoré vynaloží na rekonštrukciu Žilinský samosprávny kraj je 501 677,82 eur aj s DPH.

Počas kontrolného dňa si overili postup prác Milan Laurenčík, poslanec VÚC Žilina, Igor Janckulík, podpredseda ŽSK, Pavol Liška, generálny riaditeľ Správy ciest ŽSK a starosta obce Terchová, Jozef Dávidík.

Tretia etapa by mala zahŕňať rekonštrukciu cesty

Kraj plánuje pokračovať aj v rekonštrukcii samotnej cesty, ktorá by mala prebehnúť v tretej etape. Ďalšie stavebné práce by mohol pokryť nenávratný finančný príspevok, o ktorý kraj plánuje požiadať do konca mája. 

„Na rekonštrukciu samotnej cesty II/583 sa ide do konca mája podávať aj ďalšia žiadosť o NFP (3. Etapa), kde sa bude riešiť viacero stavebných objektov,“ Doplnil informáciu Laurenčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu