Mladík z Liptovského Mikuláša mal v Čechách kúpiť 611 gramov marihuany pre slovenských užívateľov


Foto: Mladík z Liptovského Mikuláša mal v Čechách kúpiť 611 gramov marihuany pre slovenských užívateľov Foto: KR PZ Žilina

V rukách liptovskomikulášskych policajtov skončil v uplynulých dňoch 22 ročný mladík. Na základe operatívnych informácií policajti zastavovali na diaľničnom odpočívadle Čemice v okrese Liptovský Mikuláš vozidlo BMW 525 s liptovskomikulášskymi evidenčnými číslami, ktoré viedol 22 ročný Matúš.

Počas manévru zastavovania vodič cez pravé predné okno vyhodil  čierne igelitové vrecko s obsahom. Následne bolo zistené, že vo vreci je potravinovou fóliou zabalená rastlinná sušina o hmotnosti 611,5 gramov. Podľa zistených informácií mal mladík rastlinný materiál kúpiť vo Frýdku Místku v Českej republike za sumu 68.000,-Kč (č je v prepočte 2.657,29,-eur).

Zakúpený materiál mal odložiť pod sedadlo spolujazdca a priviesť na Slovensko, kde ju mal prechovávať až do momentu, pokiaľ nebol zastavovaný hliadkou polície. Zaistený materiál bol zaslaný na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy bola v zaistenom rastlinnom materiáli zistená prítomnosť látok kanabinoidného typu.

Zo zaisteného množstva materiálu by bolo možné pripraviť rádovo niekoľko stoviek bežných jednorazových dávok drogy, ktoré sú spôsobilé po aplikovaní ovplyvniť psychiku užívateľa.

Vyšetrovateľ 22 ročného mladíka obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinenému mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina