Lúpež v krčme: S palicou a kuchynským nožom okradol ženu, vzal jej krabičku cigariet a balenie kávy


Foto: Lúpež v krčme: S palicou a kuchynským nožom okradol ženu, vzal jej krabičku cigariet a balenie kávy
Galéria: 3 fotky

Obvineniu zo zločinu lúpeže čelí 53-ročný Stanislav z Liptovského Mikuláša, ktorý mal s palicou a nožom v ruke okradnúť ženu v krčme.

Podľa informácií polície mal v pondelok, 14. mája, krátko popoludní vojsť 53-ročný muž do pohostinstva v obci Liptovská Lužná. Pristúpil k stolu, za ktorým sedela 55-ročná žena s mužom. S palicou v ruke sa im začal vyhrážať. 

„Žene mal povedať slová, že už to nebude 15 ale 45 eur a následne mal drevenou palicou udrieť po stole, za ktorým žena s mužom sedeli. Následne mal žene povedať, že bude rátať do päť a začal počítať. Od svojho konania mal upustiť po výzve krčmára,“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Keď sa dvojica sediaca pri stole postavila a chceli odísť, útočník mal palicou napadnúť muža, ktorý bol v sprievode ženy. Polícia uvádza, že mal útočník muž udrieť minimálne trikrát po chrbte a dvakrát do ľavej nohy a kolena. Potom mal palicou zaútočiť aj na 55-ročnú ženu, ktorú udrel do pravej nohy. 


Od ženy počas útoku žiadal, aby na stôl vyložila všetko, čo má vo vrecku. Z obavy o svoj život ho žena poslúchla. Na stôl teda položila krabičku cigariet a balenie kávy. Na ženu začal kričať a zo zadného vrecka vybral kuchynský nôž. Chvíľu ho držal v ruke, potom ho odložil a vzal si veci, ktoré žena položila na stôl. 

Útočník ženu nijako vážne neporanil, zranenia jej spoločníka ošetril lekár. 53-ročnému Stanislavovi tak hrozí väzenie na 7 až 12 rokov. 

„Napadnutá žena neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie, napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s nezistenou dobou liečenia. Útočník napokon skončil v policajnej cele. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny hrozí 53 ročného obvinenému mužovi trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov,“ doplnila hovorkyňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu