Mestská polícia riešila prípad spoluobčanov, ktorí so sekerami v rukách čakali na elektroodpad


Foto: Mestská polícia riešila prípad spoluobčanov, ktorí so sekerami v rukách čakali na elektroodpad Foto: ilustračné / Mesto Žilina

Mestskí policajti riešili v uplynulom týždni kuriózny prípad, v dopoludňajších hodinách boli privolaní k zbernému dvoru na ulici Jánošíková, do ktorého občania dovážajú odpad. Mnohí Žilinčania využívajú možnosť bezplatne odovzdať odpad v objeme až do 500 kilogramov na osobu na rok.

Pri zbernom dvore podľa informácií od čitateľa opakovane čakajú občania, ktorí sa snažia privezený odpad odniesť so sebou  Ten následne častokrát končí v okolí zberného dvora a znečisťuje okolie. Niektorí obyvatelia, ktorí sa odpadu zbavujú v zbernom dvore, ho napokon dobrovoľne prenechajú neprispôsobivým občanom.

Našli sa však aj takí, ktorí tvrdia, že odpad musia odovzdať nedobrovoľne, inak sú vystavení nebezpečenstvu. Rómovia vraj majú vyvíjať nátlak. V rovnakej situácii zasahovali aj mestskí policajti, tí napokon poslali štvoricu spoluobčanov preč.

„Oznamovateľ telefonicky nahlásil, že pred zberným dvorom na ul. Jánošíková postávajú Rómovia, ktorí so sekerami v rukách berú z prívesných vozíkov občanmi privážaný elektro-odpad. Hliadkou MP na mieste vykonaná kontrola, pri ktorej boli zistení štyria Rómovia, ktorí boli po dôraznom napomenutí odoslaní mimo,“ informovala mestská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu